Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Scandal monstru în Parlament. Un deputat PSD a smuls bannerul uriaș adus de AUR
WhatsApp
În semn de protest față de intenția coaliției de guvernare de a trece prin asumarea răspunderii legea care condiționează accesul la job de Certificatul Covid, parlamentarii AUR au adus, luni, un banner uriaș în plenul Camerei Deputaților. Deputații Alianței au protestat împotriva proiectului care prevede introducerea certificatelor verzi.
Scandal monstru în Parlament. Un deputat PSD a smuls bannerul uriaș adus de AUR

Pe bannerul AUR e scris ”Libertatea fără Certificate” și a fost ținut de parlamentarii AUR. Tot azi, parlamentari AUR au protestat și la sediul Guvernului împotriva Certificatului COVID.

La un moment, un  moment, un parlamentar PSD a smuls bannerul uriaș adus de AUR. George Simion a reacționat, apostrofându-și colegul pentru gest. 

 

Simion: Mesajul nostru e clar - 545 trebuie respins

 

„În dezbaterile parlamentare deputații nu desfășoară pancarde sau bannere. Se pare că pentru dvs. regulamentul nu contează”, a spus președintele de ședință, Daniel Suciu.

Președintele de ședință i-a spus deputatului AUR că proiectul de lege nu va fi supus dezbaterii și votului, deoarece lipsește raportul comisiilor de specialitate.

„În Regulament noi nu voiam pe ordinea de zi 545 și nu vrem nici asumarea răspunderii pe niciun fel de certificat. Mesajul nostru e clar - 545 trebuie respins. Proiectul domnului Cîțu să fie respins. Stăm cât se poate de liniștiți, dar trebuia să respingem 545”, a spus copreședintele AUR George Simion.

Ședința a fost bruiată, în anumite momente, de senatoarea Diana Șoșoacă, prezentă la ședința Camerei Deputaților.

 

George Simion a protestat, azi, în fața sediului Guvernului

 

Co-președintele AUR, George Simion, a protestat, azi, în fața sediului Guvernului, împreună cu mai mulți parlamentari AUR împotriva măsurii carantinării românilor care vin din zone roșii și susține că vrea să fie primit de premierul Nicolae Ciucă. 

Co-președintele AUR a mai spus că va rămâne în fața sediului guvernului până când va fi primit de premierul Ciucă și  sau ”adevăratul șef al Guvernului, Raed Arafat”. Guvernul ar urma să decidă azi inclusiv în privința certificatului digital COVID.

Propunerea legislativă, inițiată de 11 senatori și deputați, printre care fostul premier Florin Cîțu și vicepremierul Kelemen Hunor, privind stabilirea unor măsuri în domeniul sanitar, pe perioada stării de alertă, pentru personalul din cadrul unor unităţi publice şi private, respectiv pentru introducerea certificatului verde, a fost respins în Senat pe 27 octombrie.  Certificatul Covid atestă fie vaccinarea, fie trecerea prin boală în ultimele 180 de zile, fie testarea pe banii angajaților.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel