Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Scandal în USR: Drulă nu are voie să-l numească pe Fritz președinte interimar
WhatsApp
Continuă scandalul în USR după rezultatul slab obținut de partid la alegerile europarlamentare, dar și la cele locale. 
dominic_fritz

Cătălin Drulă nu a acceptat rezultatul Exit Poll-ului realizat duminică seara și a zis că va aștepta numărarea voturilor. Sondajul prefigura un scor slab, însă era totuși încă favorabil USR-ului: primăriile Sectoarelor 1 și 2 păreau că încă se joacă, cu un mic avantaj de partea primariilor USR în funcție. 

Dimineața a fost însă neverosimilă: numărătorile parțiale au arătat că USR a pierdut atât Sectorul 1 în favoarea lui George Tuță, cât și Sectorul 2 în favoarea lui Rareș Hopincă. Mai mult decât atât, scorul pentru alegerile europarlamentare a fost unul slab, iar Alianța Dreptei Unite, formată din USR, PMP și Forța Dreptei a obținut în cele din urmă doar trei mandate de europarlamentar. Un scor extrem de slab, având în vedere că SOS-ul Dianei Șoșoacă a obținut de unul singur două mandate. 

Cătălin Drulă și-a anunțat imediat demisia și l-a anunțat ca succesor al său, cel puțin pe perioada interimatului, pe Dominic Fritz. A fost însă un semnal puternic din partea lui Drulă, care a arătat deja direcția în care s-ar putea îndrepta partidul în următoarea perioadă. Fritz a anunțat și el la scurt timp că își va depune candidatura la șefia USR.

Dan Barna, președinte interimar al USR? 

 

Totuși, s-ar părea că președintele demisionar al USR n-ar fi avut dreptul să numească un succesor interimar. Octavian Berceanu, fost membru al USR spune că statutul USR arată că Dan Barna ar trebui să fie președinte interimar, până la Congresul USR unde se va vota un președinte care să-și preia un mandat deplin. Dan Barna ar trebui să preia mandatul de interimar pentru că a obținut al doilea cel mai mare număr de voturi la ultimul congres de alegere a președintelui partidului. 

"Dan Barna va fi presedintele interimar al USR.Conform Statutului USR, Drula presedintele demisionar al USR, nu are voie sa numeasca cine va prelua sefia interimara.

Articolul 54 din Status USR spune clar: "Înlocuirea Preşedintelui se va face cu Vicepreşedinele care a luat cel mai mare număr de voturi la ultimul Congres, declanşându-se imediat procedura de Congres extraordinar în vederea alegerii noului Preşedinte. Numar voturi: Cătălin Drulă 610, Dan Barna 592, Ionuț Moșteanu 582", scrie Octavian Berceanu pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel