Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Scandal în Parlament, pe tema pensiilor speciale și a grevei profesorilor. Seidler: "Vă gândiți doar cum să luați mașini de lux" - FOTO
WhatsApp
Pensiile speciale şi greva profesorilor au fost motive de dispută între parlamentarii Opoziţiei şi cei ai Puterii, în ședința de astăzi a Camerei Deputaților. 
Pancartele afișate în Parlament (Foto: Facebook/USR)

Deputaţii USR au venit, miercuri, în plenul Camerei Deputaţilor, cu pancarte pe care erau scrise mesaje în care arătau că sunt de acord cu greva profesorilor, ceea ce a provocat un schimb de replici între parlamentarii Opoziţiei şi cei ai Puterii. Deputatul USR Cristian Seidler a declarat că prin aceste mesaje vrea să aducă în Parlament "vocea românilor".

"Aducem, ca de fiecare dată, vocea românilor în Parlament. Atunci când zeci şi sute de oameni îşi cer drepturile şi voi îi ignoraţi, e cazul să aducem vocea lor în Parlament. E cazul să daţi banii profesorilor şi să mai tăiaţi din pensiile speciale, să mai tăiaţi din achiziţia de autoturisme, să mai tăiaţi din sinecuri la partid. Vă lăsăm, aşadar, mesajele oamenilor aici, poate măcar aşa le observaţi şi voi la coaliţie şi transmiteţi mai departe la Nicu şi Marcel care e situaţia în stradă în România reală, cum un profesor debutant are un salariu de mizerie, în timp ce voi vă gândiţi cum să mai creşteţi pensiile speciale, cum să le salvaţi, cum să vă mai luaţi autoturisme de lux din bani publici", a spus Seidler în plenul Camerei, potrivit Agerpres.

Pancarte cu mesajele de la proteste, afișate în Parlament

 

Reprezentanţii USR au lăsat la pupitru mai multe pancarte pe care scria "Noi muncim cu disperare, voi cu pensii speciale", "Nu suntem cerşetori, suntem educatori", "Salarii decente, educaţie demnă!".

Deputatul PNL Pavel Popescu a menţionat că parlamentarii de la USR au aceleaşi mesaje ca cei de la AUR.

"Cetăţenii români, cât şi miile de profesori care stau în aceste zile în stradă, au putut să vadă în aceste secunde realitatea eşecului celor două partide de extremă din România, USR şi AUR. Chiar mă mir de ce aţi venit singuri aici, domnilor de la USR, mă mir că aţi venit singuri, pentru că oricum aţi dat un guvern jos printr-o moţiune semnată cu fraţii voştri de cruce de la AUR. Aveţi exact aceleaşi mesaje, vă căţăraţi exact pe aceleaşi evenimente, vă rupeţi hainele exact pentru aceleaşi teme pe care vreţi să creşteţi politic. Sunteţi într-o competiţie. Partidele de extremă, că e dreapta, că e stânga, se află într-o competiţie astăzi şi se canibalizează. Ştiţi ce mă întristează pe mine, stimate lider, stimaţi foşti colegi de guvernare, că aţi plecat ca nişte şobolani", a afirmat Pavel Popescu.

scandal-parlament-greva-profesori-pensii-speciale-2

scandal-parlament-greva-profesori-pensii-speciale-3

PSD spune că vrea eliminarea pensiilor speciale

 

Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a menţionat că în Parlament există un proiect de lege de eliminare-impozitare a pensiilor speciale.

"Fiecare grup parlamentar are propriile conserve şi propriii mincinoşi. USR îl are pe Seidler. Pentru că să vii să spui în această clipă că cineva creşte pensii speciale este o minciună ordinară. Aţi avut ieri la Comisia de muncă dezbateri ample pe proiectul de eliminare-impozitare a pensiilor speciale şi acel proiect de lege presupune eliminarea unor categorii de beneficiari ai pensiilor speciale, presupune impozitarea pentru magistraţi, presupune interdicţia de a cumula mai multe pensii în acelaşi timp, presupune mecanisme prin care să scoatem din categoriile de beneficiari chiar categorii socio-profesionale pe care le-aţi votat şi dvs. Presupune foarte multe lucruri de bun simţ şi pe această cale fac un apel, chiar şi celor de la USR: veniţi cu propuneri de modificare a acelui proiect de lege şi împreună să găsim cea mai bună formulă constituţională să scăpăm de pensiile speciale şi să le eliminăm pe cele pe care le putem elimina", a declarat Simonis

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel