Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Scandal în Parlament; Ciolacu a prezentat Bugetul pe 2024
WhatsApp
Premierul Marcel Ciolacu a participat, în această seară, la ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului convocată pentru a dezbate Proiectul Legii bugetului de stat şi Proiectul Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2024.

Marți, proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2024 a primit aprobarea membrilor comisiilor reunite pentru buget-finanțe din Parlament, cu un vot favorabil de 23 și 8 voturi împotrivă.

În cadrul aceleiași ședințe, parlamentarii au exprimat votul asupra anexelor proiectului Legii bugetului de stat pentru anul 2024.

Guvernul a adoptat proiectele de lege referitoare la buget pe data de 15 decembrie. În perspectiva anului viitor, bugetul României va fi orientat către investiții, reprezentând aproximativ 7% din Produsul Intern Brut (PIB), și va viza o creștere economică de 3,4%. De asemenea, se estimează că deficitul bugetar va fi de 5% din PIB.

În cadrul dezbaterilor asupra Proiectului Legii bugetului de stat și Proiectului Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2024, George Simion și Diana Șoșoacă au generat un incident în Parlament. George Simion a încercat să ia cuvântul după ce președintele de ședință, Alfred Simonis (PSD), a anunțat ordinea de zi. În acest moment, senatoarea Diana Șoșoacă s-a apropiat de Simion și a început să filmeze. În timpul interogatoriului, Simion a lovit telefonul senatoarei. Se subliniază că reprezentanții partidelor AUR și SOS s-au împins și au adresat insulte reciproc.

Scandal în Parlament la prezentarea Bugetului

 

Marcel Ciolacu a părăsit, marți seară, plenul Parlamentului din cauza scandalului dintre Diana Șoșoacă și George Simion. Liderul AUR a ieșit după premier pe holurile Parlamentului, strigându-i că gestul său este „o bătaie de joc”.

Diana Șoșoacă a continuat să filmeze, iar în timpul discuției, Simion a lovit telefonul senatoarei.

Alfred Simonis, președintele Camerei le-a cerut membrilor AUR și Dianei Șoșoacă să meargă înapoi la locurile lor, dar aceștia au refuzat. 

Premierul a fost înconjurat de colegi pentru a putea susține ideile din proiectul de buget. Revenit la microfonul pupitrului, Premierul a anunțat  că bugetul pe 2024 este unul „care să facă față provocărilor imediate, pe termen scurt, dar care să pună, totodată, și bazele succesului nostru, pe termen lung. Un buget care să ne ajute să traversăm aceste vremuri grele, dar care să și pregătească România pentru oportunitățile uriașe din viitor”.

Parlamentari de la AUR şi de la USR au protestat marţi seara, în şedinţa plenului reunit al Parlamentului în care se dezbate proiectul bugetului de stat pe anul 2024, în timpul discursului premierului Marcel Ciolacu.

Prim-ministrul şi-a susţinut cu greu discursul. Pe parcursul lui, Ciolacu s-a întors de mai multe ori spre preşedinţii de şedinţă, dar protestele din jurul tribunei au continuat.

VIDEO

 

Parlamentarii USR au afişat cuburi din carton galbene şi roşii cu mesaje precum "Taxe noi", "Buget pentru speciali", "PSD şi PNL monopol pe Parlament".

Liderul AUR, George Simion, care transmitea în direct pe pagina sa de socializare, afirma că nu va pleca până când nu li se vor mări salariile profesorilor.

Anterior, deputatul George Simion şi senatoarea Diana Şoşoacă au avut un conflict în plenul Camerei Deputaţilor pe parcursul căruia şi-au adresat injurii repetate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel