„Au vrut să-mi lase 200 de euro drept despăgubire”, spune Bruno Golferini, managerul unei vile istorice din nordul Italiei. Acesta acuză un grup de turiști germani despre care spune că au jefuit vila în care a copilărit, stricând o statuie istorică de mare valoare.
Potrivit managerului, un grup de turiști germani închiriase pentru un weekend vila, care se află între Lacul Maggiore și Lacul Como. Au vrut să petreacă noaptea acolo cu aproape 20 de persoane pentru a sărbători o zi de naștere.
Petrecere într-un loc istoric, așa se pare că și-au imaginat weekendul. Prin urmare, scopul a fost și acela de a crea videoclipuri și fotografii pentru canalele de social media.
În încercarea lor de a crea videoclipuri cât se poate de neobișnuite, regulile casei au fost încălcate. Turiștii au provocat pagube mari. Șase tineri germani au urcat în fântâna vilei, lucru interzis în regulamentul casei.
Se spune că s-au agățat de o sculptură valoroasă a artistului Enrico Butti. Acesta a fost deteriorată, iar pagubele se ridică la 100.000 de euro.
După ce a vizionat înregistrările video ale camerelor de supraveghere ale vilei, managerul a depus plângere pentru vandalism. „Când am văzut filmările, mi-am amintit de episoadele istorice ale jefuirii orașelor antice, când barbarii au devastat totul și au răsturnat statuile zeilor în semn de dispreț”, a spus jurnaliștilor italieni managerul Bruno Golferini.
Acest „act de vandalism” l-a lovit deosebit de puternic, deoarece a crescut în această vilă, iar statuia avea „o mare valoare emoțională”. „Ea era simbolul casei, într-un fel protectorul ei”, spune Golferini.
Grupul de turiști a atras din start atenția negativă: „S-au atârnat pe margini pentru a face fotografii, au băut limoncello direct din sticle”, relatează managerul. Apoi statuia a fost distrusă. Pagubele aduse statuii sunt „ireparabile”, a spus el. Consternat Golferini relatează că a consultat deja un expert.
Dar adevărata consternare a venit din reacția turiștilor. În consecință, oaspeții nu și-ar fi cerut scuze pentru pagubă. „Au spus că această statuie este din nisip și că îmi lasă 200 de euro drept despăgubire”.
Golferini vede acest lucru ca pe un afront. El a declarat pentru jurnaliștii italieni că din grup făceau parte multe persoane, care erau dispuse să cheltuiască o mulțime de bani în weekend. Dar probabil că nu au vrut să plătească și pentru opera de artă deteriorată. Acesta este unul dintre motivele pentru care a depus plângere la poliție și chiar a contactat Interpolul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News