Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Scandal în AUR. Claudiu Târziu îl contestă pe Călin Georgescu, dorit de Simion ca premier al României
WhatsApp
Co-preşedintele AUR, Claudiu Târziu, susţine că declaraţiile lui Călin Georgescu au afectat imaginea partidului, care "era deja încărcat simbolic cu o anumită poziţie" şi s-a delimitat de aceste declaraţii.
Scandal în AUR. Claudiu Târziu îl contestă pe Călin Georgescu, dorit de Simion ca premier al României

„Declaraţiile acestuia contează, desigur, pentru că partidul deja era deja încărcat simbolic cu o anumită poziţie la vârful partidului şi da, din acest punct de vedere, orice spui poate să afecteze partidul. Problema a fost că nu a ştiut să răspundă la o întrebare care viza istoria noastră recentă, o întrebare pe care putea să o respingă, dacă nu era pregătit să răspundă, cea cu privire la mareşalul Ion Antonescu, care este sub incidenţa unei legi penale", a afirmat Claudiu Târziu, la Prima TV.

El a precizat că, din punctul său de vedere, Călin Georgescu nu mai poate fi premierul AUR.

„Indiferent de ce opinie putem avea noi, în particular, cu privire la mareşalul Antonescu, având în vedere că legea ne opreşte să exprimăm orice fel de opinie, alta decât cea pe care o permite legea, nu ai cum să faci altfel. Dânsul nu era în studioul acelei televiziuni pentru a da lămuriri istorice, pentru că nu are o pregătire în acest sens. Era pentru a da lămuriri în calitate de posibil premier al AUR. El de 10-15 ani se pregăteşte să fie premier, tot timpul se autopropune ca premier - păi, frate, trebuie să fii pregătit atunci, trebuie să ai răspunsurile, trebuie să vezi care sunt problemele la zi, trebuie să ai soluţiile pentru ele şi pe asta să te axezi", a adăugat co-preşedintele AUR.



Cum a fost propus Călin Georgescu, premier din partea AUR



„Noi l-am propus la Cotroceni, în calitate de premier, dar domnia-sa nu a spus niciun cuvânt bun despre AUR, până acum două - trei luni, când a vrut să dea drumul unui partid politic, să-şi facă un partid propriu. Şi i-am spus că mai bine ar veni alături de noi. Au fost nişte discuţii pe tema asta, însă prestaţia publică, afirmaţiile pe care le-a făcut, şi lipsa de răspunsuri profesionale, ne-a convins că ar fi mai bine să retragem această colaborare şi nu poate fi susţinut în această calitate de preşedinte de onoare, aşa cum fusese propus la început", a afirmat Târziu.

Parchetul General s-a sesizat din oficiu şi a deschis un dosar penal care îl vizează pe Călin Georgescu, pentru pentru promovarea cultului persoanelor vinovate de genocid şi crime de război, precum şi promovarea de idei, concepţii şi doctrine fasciste şi legionare, după declaraţiile acestuia despre Ion Antonescu şi Corneliu Zelea Codreanu.

Potrivit unor oficiali ai Parchetului General, procurorii au deschis un dosar penal in rem în acest caz, pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute de art. 5 din OUG 31/2002: "Fapta persoanei de a promova, în public, cultul persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni de genocid contra umanităţii şi de crime de război, precum şi fapta de a promova, în public, idei, concepţii sau doctrine fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe, în sensul art. 2 lit. a), se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani şi interzicerea unor drepturi".

 

2. Scandal în... (dfgvhbjn.png)

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel