Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Sbriciolata cu cremă de lapte - un desert din Italia care te va face să exclami "Mamma mia!"
WhatsApp
Cu umplutura sa fină, sbriciolata cu cremă de lapte este un desert care îi va cuceri pe adulți și copii deopotrivă. 
Sbriciolata cu cremă de lapte - un desert din Italia care te va face să exclami "Mamma mia!"

Sbriciolata cu cremă de lapte are o aromă delicată și e gata în doar câțiva pași: pur și simplu se fierbe laptele cu zahăr, vanilie și amidon de porumb, un ingredient care ne permite să obținem o consistență mai groasă.

În ușor contrast cu umplutura, însă, aluatul este mai crocant, definit ca firimituri tocmai din cauza aspectului său neregulat. Acesta se prepară cu făină, zahăr, ouă și unt, iar în acest caz se adaugă cacao pentru a-l face și mai irezistibil.

Un desert delicios, ideal pentru o gustare cu totul specială!

Nu ratați rețeta noastră și explicațiile pas cu pas.

Ingrediente (pentru o formă cu balamale de 22 cm)

 

Pentru blat ai nevoie de:

- 300 g de făină

- 150 g unt rece

- 100 g zahăr pudră

- 50 g cacao amară

- 8 g praf de copt

- 1 ou

Pentru crema de lapte ai nevoie:

- 500 ml lapte

- 100 g zahăr pudră

- 30 g amidon de porumb

- 1 linguriță de esență de vanilie 

Mod de preparare

 

Începem prin a pregăti crema pentru umplutură: turnăm laptele într-o cratiță, îl aromăm cu o linguriță de esență de vanilie și îl aducem la fierbere, alternativ putem adăuga o păstaie pe care o scoatem ulterior.

Adăugăm apoi zahărul pudră și amidonul de porumb. Menținem flacăra scăzută și amestecăm cu un tel de mână până când crema se îngroașă. Apoi se ia de pe foc și se lasă deoparte.

Acum ne ocupăm acum de amestecul pentru blat: într-un bol mare, combinăm făina cu zahărul, praful de copt și pudra de cacao. Amestecăm aceste ingrediente pentru a le transforma într-un praf, apoi adăugăm un ou și untul rece tăiat în bucăți mici.

Începem să lucrăm amestecul cu degetele, astfel încât untul să se unească cu restul pentru a forma un aluat numit "firimituri".

Transferăm aproximativ 2/3 din acest amestec într-o formă cu balamale căptușită cu hârtie de copt, cu un diametru de 22 cm.

Se toarnă crema de lapte în centru și se distribuie uniform cu dosul unei linguri, dar fără a ajunge la margine.

Acoperiți cu amestecul rămas și coaceți în cuptorul preîncălzit: dacă folosiți un cuptor ventilat la 170° timp de 40-45 de minute, dacă este static la 180° timp de 45-50 de minute.

După ce este coaptă, se lasă să se răcească înainte de a o scoate din formă.

Se presară cu zahăr pudră după gust și se servește delicioasa noastră sbriciolata cu cremă de lapte!

Poftă bună!

 

----------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
pixel