Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Savarină la tavă: Rețeta la îndemână pentru a te bucura de cea mai îndrăgită prăjitură a copilăriei
WhatsApp
Savarină la tavă: Rețeta la îndemână pentru a te bucura de cea mai îndrăgită prăjitură a copilăriei. Cine nu a mâncat măcar o dată o savarină însiropată, dulce și aromată? Cel mai celebru și îndrăgit desert al copilăriei poate fi făcut acum la tavă, cât să bucure întreaga familie.
Savarină la tavă: Rețeta la îndemână pentru a te bucura de cea mai îndrăgită prăjitură a copilăriei

Savarină la tavă: Rețeta la îndemână pentru a te bucura de cea mai îndrăgită prăjitură a copilăriei. Ai nevoie doar de câteva ingrediente simple, de poftă și de multă bună-dispoziție.

Ingrediente pentru Savarină

 

BLAT

400 de grame de făină,

5 ouă,

100 de grame de unt topit,

200 de mililitri de lapte,

30 de grame de zahăr vanilat,

10 grame de drojdie uscată sau 20 de grame de drojdie proaspătă.

puțină sare.

SIROP

500ml. de apă,

200 de grame de zahăr,

două linguri de esență de rom.

JELEU

700 de grame de căpșuni,

200 de grame de zahăr,

25 de grame de gelatină.

DECOR

700 de mililitri de smântână pentru frișcă,

80 de grame de zahăr pudră 

o lingură de esență de vanilie.

Savarină la tavă: rețeta pas cu pas

 

Laptele cald se pune într-un bol. Atenție, nu trebuie să fie fierbinte, căci va omorî drojdia. Se amestecă laptele cu zahărul și drojdia, până când drojdia se dizolvă bine.

Ouăle se adaugă pe rând în aluat și se amestecă cu telul.

Se adaugă și untul topit și răcit. Atenție, nu trebuie să fie fierbinte, doar puțin călduț.

Se încorporează făina și sarea și se amestecă bine de tot timp de minim 5 minute până se obține un aluat omogen, care seamănă cu cel de cozonac, doar că este mai moale și foarte suplu.

Aluatul se lasă la dospit acoperit cu o folie alimentară și după ce a crescut se amestecă din nou pentru a scoate bulele de aer.

Cuptorul se preîncălzește la 180 de grade, apoi se pune aluatul într-o tavă pentru cuptor.  Blatul trebuie să stea aproximativ 20 de minute cât să fie frumos rumenit deasupra.

Când este gata, se scoate blatul și se lasă la răcit pentru jumătate de oră.

Te-ar putea interesa și: Savarine de casă. Rețeta celor mai iubite prăjituri ale copilariei

 

Trecem la prepararea jeleului: Căpșunile se pun într-o cratiță și se adaugă zahărul, apoi se pasează totul cu un mixer vertical. Piureul astfel obținut se fierbe pe foc mediu pentru 5 minute.

Separat se hidratează gelatina într-un bol puțin mai mare. Gelatina se adaugă în piureul de căpșuni puțin călduț până când se va topi în totalitate.

Pentru sirop se pune apa cu zahărul la fiert, până ce zahărul se dizolvă complet. După ce se oprește focul se adaugă esența de rom și siropul este gata.

Frișca ce va desăvârși savarina la tavă se prepară acum: Smântâna rece se pune într-un vas mare, se adaugă zahărul pudră și esența de vanilie și totul se amestecă bine cu un mixer până când devine o spumă tare și pufoasă. 

Când  blatul s-a răcit complet, se perforează cu o scobitoare pentru ca siropul să intre bine și pentru ca jeleul să adere și el pe blat. Savarina trebuie foarte bine însiropată, apoi se toarnă jeleul. Frișca se pune cu o pungă de patiserie deasupra jeleului, preferabil după ce blatul a fost porționat și astfel savarina la tavă este gata de servit și savurat.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
pixel