"Potrivit datelor preliminare, şase civili au fost ucişi şi alţi 15 răniţi şi spitalizaţi", a postat Oleh Siniehubov.
Bombardamentul, efectuat cu "arme cu rază lungă", a atins un birou de poştă în apropierea căruia locuitorii primeau ajutor umanitar, a precizat el, denunţând o nouă "crimă a ocupanţilor ruşi".
Al doilea oraş al ţării, cu aproape 1,5 milioane de locuitori înainte de război, Harkovul este situat la circa 40 de kilometri de frontiera rusă.
De la începutul invaziei la sfârşitul lui februarie, oraşul este vizat de bombardamente ruse care au distrus aproape o mie de clădiri, majoritatea imobile de locuit, a declarat luni primarul său Igor Terehov, citat de media.
NATO va furniza Ucrainei echipamente de protecţie împotriva ameninţărilor chimice, biologice şi nucleare şi îşi va proteja şi forţele desfăşurate pe flancul estic împotriva acestor ameninţări, a anunţat joi secretarul general al Alianţei, relatează AFP şi Reuters.
Aliaţii sunt "preocupaţi" de posibilitatea utilizării unor astfel de arme în Ucraina după invazia rusă şi "au convenit să furnizeze echipamente pentru a ajuta Ucraina şi a se proteja împotriva ameninţărilor chimice, biologice, radiologice şi nucleare", a explicat Jens Stoltenberg la finalul unui summit extraordinar al liderilor Alianţei.
Secretarul general al NATO a afirmat din nou că Rusia ar putea încerca să creeze un pretext pentru utilizarea de arme chimice în Ucraina, acuzând SUA şi aliaţii lor că pregătesc un astfel de atac.
"Suntem preocupaţi parţial pentru că vedem retorica şi vedem că Rusia încearcă să creeze un soi de pretext acuzând Ucraina, SUA şi aliaţii NATO că se pregătesc să folosească arme chimice şi biologice", a declarat el în faţa jurnaliştilor, adăugând că orice utilizare a unor arme chimice ar avea consecinţe răspândite.
"Există de asemenea un risc ca (un atac cu arme chimice) să aibă un efect direct asupra oamenilor care trăiesc în ţările NATO", a spus Stoltenberg.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News