Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Sarea, ingredientul cu "o mie de utilizări" și afară din bucătărie: Cele mai tari trucuri cu sare pentru toată casa
WhatsApp
Există câteva ingrediente care nu pot lipsi în nicio casă. Printre acestea se numără zahărul și sarea. Acestea sunt două ingrediente-cheie pe care le folosim în aproape orice pregătim, așa că toți avem suficiente rezerve de zahăr și sare în case. 
Cum să înlocuiești sarea de bucătărie: Alternative sănătoase, la prețuri accesibile

Sarea este supranumită ingredientul cu "o mie de utilizări", pentru că are multiple utilizări și afară din bucătărie. În acest articol vei descoperi cele mai tari trucuri cu sare pentru toată casa.

Cu toate acestea, puțini oameni știu este că sarea și zahărul pot avea și alte utilizări în afara rețetelor. Sarea, în special, este foarte versatilă și poate fi folosită în diferite moduri cu adevărat fenomenale. După cum vom vedea, de fapt, toată lumea folosește sarea în bucătărie, dar puțini îi cunosc utilizările fabuloase acasă.

Un ingredient cu o mie de utilizări

 

Sarea poate fi întrebuințată în bucătărie și dincolo de aromatizarea preparatelor. În special, ar putea fi utilă pentru păstrarea unor alimente. Se știe că, din cele mai vechi timpuri, sarea era folosită pentru conservare.

Cinci remedii naturale simple, care păstrează moi și parfumate prosoapele și halatele de baie, săptămâni întregi 

Vă recomandăm, în special, să o folosiți pentru a încetini îmbătrânirea merelor. Aceste fructe, de fapt, tind să se înnegrească și, ulterior, putrezesc. Pentru a încetini acest proces, putem pregăti o soluție de apă rece sărată. Puneți merele în această apă sărată pentru aproximativ zece minute și apoi le clătiți bine. Acest proces se poate face și cu felii deja taiate, care în general devin maronii într-un timp foarte scurt. În acest fel vom prelungi durata de viață a fructelor.

Cojile de portocală, combinate cu un alt ingredient din bucătărie, îți curăță casa rapid și ieftin

Sarea ar fi utilă și pentru a ajuta la răcirea băuturilor. De fapt, dacă este pusă într-o găleată cu gheață, sticla cu băutură se va răci mai repede. Dacă, de exemplu, avem o găleată cu gheață și adăugăm un praf de sare: punem sticla înauntru și se va raci mai repede. Gheața, însă, se va topi mai devreme. 

Toată lumea folosește sarea în bucătărie, dar puțini știu despre utilizările sale fabuloase în casă 

 

Sarea ar putea fi atunci utilă pentru îndepărtarea petelor de pe cești. Adesea atunci când consumăm băuturi precum ceai sau cafea riscăm să lăsăm pete care se curăță foarte greu. Pentru a le îndepărta în mod natural și fără a folosi substanțe chimice, luați puțină sare, puneți-o pe o cârpă umedă și frecați energic zonele pătate ale ceștii. Veți vedea că petele vor dispărea foarte repede.

Ai uitat un șervețel de hârtie în mașina de spălat? Iată un truc genial care te ajută să îndepărtezi resturile de pe haine

În cele din urmă, sare ne poate ajuta foarte mult să eliminăm mirosurile de ceapă și usturoi din mâini. Doar amestecați-o cu puțin suc de lămâie și spălați-vă mâinile în această soluție. De asemenea, sarea are capacitatea de a desfunda scurgerea chiuvetei.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel