Peștele se află pe lista celor mai sănătoase alimente, fiind o importantă sursă de nutrienți precum proteinele și vitamina D, dar și cea mai bună sursă de acizi Omega 3, atât de importanți pentru creier.
Secretul saramurii de pește este folosirea peștelui cât mai proaspăt. Indiferent de specie, e important ca acesta să fie proaspăt pescuit și curățat înainte de preparare. Cele mai comune specii folosite pentru prepararea saramurii sunt crapul, carasul, somnul și linul, așadar peștii de apă dulce.
1 kg de pește
sare
piper
ulei pentru prăjit
3 roșii
200 ml suc de roșii
1 ardei gras
1 ardei kapia
1 ardei verde și lung
piper boabe
foi de dafin
cimbru
1 căpățână de usturoi
Începeți să coaceți pe aragaz ardeii și roșiile pe care le cojiți și le puneți într-un castron deoparte.
Din usturoi faceți un mujdei cu sare grunjoasă, păstrând 2 căței pentru a-i tăia feliuțe.
După ce peștele este curățat și spălat, îl porționați, puneți sare și piper, îl dați prin făină de porumb și îl prăjiți în ulei.
Într-o oală mare puneți la fiert aproximativ 1l de apă cu boabele de piper, foile de dafin, cimbru și sare. Când începe să fiarbă adăugați sucul de roșii, ardeii copți și roșiile coapte. După aproximativ 10 minute stingeți focul și adăugați mujdeiul de usturoi și feliuțele de usturoi.
Adăugați peștele prăjit, acoperiți totul 15 minute pentru ca aromele să se întrepătrundă și serviți alături de o mămăligă bună.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News