Salata de cartofi este una dintre mesele cele mai sănătoase și potrivite pentru vară. Plină de cartofi aurii, ceapă roșie strălucitoare și proaspătă și presărată din belșug cu pătrunjel ierbos, această salată delicioasă este o variantă savuroasă a unui clasic. Dacă sunteți în căutarea unei modalități de a schimba o garnitură standard, aceasta este modalitatea perfectă de a face exact acest lucru!
Cartofi - Tăiați în cubulețe și fierți, de mărime medie dacă doriți.
Ceapă - ceapă proaspătă de culoare roșie aprinsă pentru culoare și aromă. Merge de asemenea și ceapa verde.
Ouă - 5 ouă sunt necesare pentru această rețetă de salată de cartofi, am inclus mai jos o secțiune care detaliază modul cel mai bun de a fierbe ouăle.
Măsline - Măsline negre tăiate felii și fără sâmburi, sau tipul preferat de măsline.
Ulei de măsline - Alegeți un ulei mai dens și n adăugați mult, cu o aromă bine rotunjită, uleiul de măsline va fi cel mai bun.
Condimente - Sare și piper după gust.
Pătrunjel - Proaspăt și tocat mărunt.
Pregătiți cartofii: Decojiți cartofii și tăiați-i în cuburi mici. Fierbeți-i timp de aproximativ 20 de minute sau până când sunt fragezi când înfigeți o furculiță în ei.
Încorporați ouăle: Fierbeți ouăle și tăiați-le în bucăți mai mici.
Finalizați mâncarea: Se amestecă ușor toate ingredientele și se ornează cu pătrunjel.
Puneți o oală cu apă la fiert. Odată ce apa clocotește, folosiți o lingură mare pentru a coborî ușor ouăle în apă. Aduceți apa la fierbere la foc mediu și lăsați ouăle să fiarbă timp de 9 până la 12 minute, în funcție de mărime. Dacă folosiți ouă foarte proaspete, adăugați 1 linguriță de sare în apă pentru a ajuta ouăle să se descojească mai ușor.
După ce sunt gata, scurgeți apa fierbinte și treceți apă rece peste ouă până când cojile sunt reci. Sunt gata să fie decojite!
Dacă vrei să te distrezi cu această salată și să experimentezi cu unele dintre combinațiile tale preferate de arome, nu te limita! Iată câteva dintre adaosurile care ar fi perfecte.
Țelină
Porumb
Pui mărunțit sau tăiat în bucăți
Nuci sau semințe (migdale feliate, nuci pecan tocate, pepitas, semințe de mac etc.)
Răciți salata de cartofi înainte de a o servi, aceasta permite cu adevărat aromelor să stea împreună și să se cunoască între ele.
Este recomandat să o puneți acoperită în frigider timp de 4 ore înainte de a o mânca.
Asigurați-vă că folosiți un cartof mai moale pentru a vă asigura că absoarbe tot acel dressing, alte soiuri de cartofi pot pierde apă și pot duce la un dressing curgător.
Puneți sare în apă în timp ce cartofii fierb. La fel ca pastele, cartofii absorb sarea și adaugă puțină aromă mâncării noastre.
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News