Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Salată dulce-acrișoară de paste. Expresia "curcubeu în cerul gurii" s-a inventat pentru această rețetă
WhatsApp
Amestecul de arome din această salată de paste dulci și acrișoare nu va lăsa pe nimeni indiferent. Dulce, sărat, acru există arome în acest preparat pentru toate gusturile. Toate acestea, unite de textura pastelor, ne fac papilele gustative să intre într-un festival nesfârșit de senzații. 
Salata dulce-acrișoară de paste este un adevărat joc de arome în farfurie

Această rețetă de salată dulce-acrișoară de paste se face cu paste "fusilli" sau altele asemănătoare. Textura acestor paste bine fierte, arată minunat în această salată.

Pe lângă adăugarea unor paste bune la salată, aceasta trebuie să fie însoțită de fructe, legume, ouă și un dressing potrivit. Caloriile din salată sunt determinate de cantitatea de grăsime din dressing. Poate fi un dressing simplu ca acesta sau gândiți-vă să faceți o vinegretă mai complexă.

Întotdeauna e bine să pui puțină carne în salate. În acest caz, se folosește mezeluri de curcan fără grăsimi și calorii. Putem pune niște cuburi de șuncă sau poate niște șuncă serrano. Nu ar fi o idee rea să adăugați niște brânză pentru a o face mai completă, folosiți o brânză pe placul vostru ca să nu dați greș.

Ingrediente

 

- 300 g de paste

- 10 ouă de prepeliță

- 8 căpșuni

- 8 roșii cherry

- 2 kiwi

- 4 felii de șuncă de curcan

- 1 morcov

- măsline negre

- oțet balsamic de mere

- sos de soia

- ulei de măsline

- sare și piper

Cum să faci salată de paste dulce-acrișoară


Pasul 1 - Începeți prin a găti pastele

Pentru a prepara această salată de paste, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să gătiți pastele. Puneți o cratiță mare în care pastele să poată "înota" confortabil, iar când clocotește, adăugați un pumn de sare și fierbeți pastele pentru timpul recomandat de producător. Apoi se scurge și se răcește cu apă rece pentru a nu continua să se gătească cu propria căldură și să nu se coacă prea tare. După ce s-a răcit, vă recomand să adăugați ulei de măsline și să amestecați pentru a nu se lipi.

Pasul 2 - Pregătiți fructele și legumele

Continuăm cu decojirea, tocarea și mărunțirea fructelor și legumelor. Le vom tăia julienne sau brunoise pentru a fi mai ușor de mâncat, deoarece nu sunt în bucăți foarte mari.

Pasul 3 - Asamblați salata

După ce totul este tăiat și pregătit, trecem la asamblarea salatei. Se pun pastele pe o farfurie, apoi se adaugă căpșunele, kiwi, morcovul, 2 ouă de prepeliță tăiate în două și la fel și 2 roșii cherry. Apoi se adaugă puțină sare, o felie de piept de curcan rulat și tăiat în bucăți, oțet balsamic de mere după gust, ulei de măsline, puțin sos de soia și se termină cu câteva măsline negre.

Pasul 4 - Serviți și bucurați-vă

Fiecare asamblează o porție din această salată de paste după preferință, totul este să adaugi ingredientele proporțional pentru fiecare porție.

Trebuie să încerci această salată, este minunată!

Poftă bună! 

Vezi aici o rețetă genială de mic-dejun.

----------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel