Un delicios pate de vinete cu miere. Încearcă-l neapărat! Rezultatul este demențial
- vinete - patru bucăți
- ardei bulgaresc - patru bucăți
- roșii - patru bucăți
- ceapa - patru bucăți
- sare - 1,5 linguri
- zahăr - 1,5 linguri
- oțet 9% - 50 de grame
- ulei vegetal - 50 de grame.
Mai întâi pregătiți toate ingredientele pentru prepararea salatei de vinete pentru iarnă.
Tăiați cozile vinetelor și tăiați-le în cuburi nu prea mici. Se toarnă vinetele tocate cu apă sărată și se lasă o jumătate de oră pentru a scăpa de amărăciune. Apoi clătiți cu apă curentă curată.
Ardeii se curăță și se taie fâșii. Ceapa se tăie rondele, iar roșiile fâșii.
Amestecați toate legumele tocate într-o cratiță sau castron, adăugați ulei, oțet, sare, zahăr și lăsați timp de 20 de minute. Se pune apoi salata de vinete pe foc mic și se fierbe timp de 25 de minute din momentul în care clocotește, amestecând din când în când.
Puneți salata de vinete fierbinte pregătită în borcane curate sterilizate și închideți capacele.
Când salata de vinete s-a răcit complet, duceți borcanele într-un loc răcoros. Bucură-te de masa ta! Poftă bună!
Cornulețele bunicii. Un desert de vis din ingrediente simple. Așa îți ies fragede și delicioase!
--------------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News