Iata ingredientele pentru salata de varză cu mere pentru masa de Paște
1 măr;
1/2 de căpățână de varză;
100 gr de porumb conservat;
1 morcov;
1 lingură de zeamă de lămâie;
-sare și piper negru – după gust.
Varianta 1: Curățați mărul de coajă, îndepărtați cotorul și tăiați-l sau dați-l prin răzătoare. Tăiați varza fideluță, apoi morcovul. Amestecați-le cu porumb și măr. Garnisiți salata gustoasă cu sare, piper negru și zeamă de lămâie.
Încercați și: Salată boeuf. Rețeta clasică, românească, pe care bunicile o pregăteau de Paște
Varanta 2: Aveți nevoie de 1 varză, 1 morcov, 1 roșie, 2 căței usturoi, cimbru, sare, piper, zeama (1 lămâie), ulei.Varza se curăță de frunzele rele, se spală bine, se taie în două. Fiecare bucată se toacă foarte fin. Varza se freacă cu sare grunjoasă și o lăsăm 15 minute să se înmoaie. Tăiem o roșie fin, un morcov îl dam pe răzătoarea mare și apoi le punem peste varza. Amestecăm bine toate legumele. Potrivim de sare, piper, adăugăm și puțin cimbru, zeama de la o lămâie și puțin ulei. La final mai adaugăm 2 căței de usturoi tocat fin.
S-ar putea să vă placă și: Plăcinte ardelenești cu varză (vărzari) - Rețeta tradițională de post
Varianta 3: Aveți nevoie de jumătate de varza verde, 2 mere verzi sau orice fel, dar mai acrișoare, un morcov, lămâie sare, ulei. Se taie varza peștișori, morcovul și mărul curățate se dau pe răzătoare. Peste măr se stoarce lămâia, apoi se amestecă toate cu puțin ulei și se sărează.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News