Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Salată de varză cu mere pentru masa de Paște. Trei rețete originale, cu care nu vei da greș
WhatsApp
Nutriţioniştii recomandă mereu verdeţurile proaspete care trebuie să se regăsească zilnic în meniul nostru. iar atunci când pe masă sunt multe bucate din carne, este obligatoriu să punem alături și diferite salate. Mai ales că  o dietă bogată în verdeţuri, legume şi fructe protejează corpul de boli precum cancerul, diabetul şi bolile de inimă. Antioxidanţii care se regăsesc în salată şi legumele crude oferă protecţie împotriva radicalilor liberi care afectează organismul uman.
Salată de varză cu mere pentru masa de Paște

Iata ingredientele pentru salata de varză cu mere pentru masa de Paște

1 măr;

 1/2 de căpățână de varză;

 100 gr de porumb conservat;

 1 morcov;

 1 lingură de zeamă de lămâie;

-sare și piper negru – după gust.

 

Salată de varză cu mere pentru masa de Paște. Mod de preparare

 

Varianta 1: Curățați mărul de coajă, îndepărtați cotorul și tăiați-l sau dați-l prin răzătoare. Tăiați varza fideluță, apoi morcovul. Amestecați-le cu porumb și măr. Garnisiți salata gustoasă cu sare, piper negru și zeamă de lămâie.

Încercați și: Salată boeuf. Rețeta clasică, românească, pe care bunicile o pregăteau de Paște

Varanta 2: Aveți nevoie de 1 varză, 1 morcov, 1 roșie, 2 căței usturoi, cimbru, sare, piper, zeama (1 lămâie), ulei.Varza se curăță de frunzele rele, se spală bine, se taie în două. Fiecare bucată se toacă foarte fin. Varza se freacă cu sare grunjoasă și o lăsăm 15 minute să se înmoaie. Tăiem o roșie fin, un morcov îl dam pe răzătoarea mare și apoi le punem peste varza. Amestecăm bine toate legumele. Potrivim de sare, piper, adăugăm și puțin cimbru, zeama de la o lămâie și puțin ulei. La final mai adaugăm 2 căței de usturoi tocat fin.

S-ar putea să vă placă și: Plăcinte ardelenești cu varză (vărzari) - Rețeta tradițională de post

Varianta 3:  Aveți nevoie de jumătate de varza verde, 2 mere verzi sau orice fel, dar mai acrișoare, un morcov, lămâie sare, ulei. Se taie varza peștișori, morcovul și mărul curățate se dau pe răzătoare. Peste măr se stoarce lămâia, apoi se amestecă toate cu puțin ulei și se sărează. 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel