Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Salată de varză andaluză, o rețetă simplă și delicioasă. Dressingul nemaipomenit o face atât de specială
WhatsApp
Salata de varză este cunoscută în toată lumea. Este o salată foarte ușor de făcut și potrivită pentru toate buzunarele, deoarece ingredientele ei sunt destul de ieftine. Astăzi vă vom prezenta rețeta andaluză de salată de varză care poate fi găsită foarte des în restaurante, însoțită de tapas precum pește prăjit sau calmar.
Salată de varză andaluză, o rețetă simplă și delicioasă. Dressingul nemaipomenit o face atât de specială

Dincolo de marile beneficii pentru sănătate pe care le oferă această rețetă, având ca ingredient principal varza albă, una dintre marile atracții ale salatei este aroma sa rafinată datorită dressing-ului. Pentru a descoperi cum se face salata andaluză de varză, ingredientele necesare prepararii acesteia și mai multe detalii despre ea, la StiriDiaspora.ro vă recomandăm să citiți în continuare acest articol.

Din cartofi și usturoi poți face o cină de milioane! Rețetă bonus, în stil ciobănesc

 

Salată de varză andaluză - Ingrediente

 

- 1 varză 

- 1 lingură de boia dulce

- 3 căței de usturoi

- ulei de măsline

- 1 lingură de oțet

- sare după gust.

Scoate vinetele din frigider. Vom face rapid o maioneză super gustoasă și foarte aromată

 

Salată de varză andaluză - Mod de preparare

 

Pentru primul pas în prepararea acestei rețete de salată de varză andaluză va fi să îndepărtați frunzele exterioare, mai verzi, ale varzei. Apoi tăiați-le în jumătate și îndepărtați trunchiul central. 

Tăiați ambele jumătăți de varză în sferturi. Apoi tăiați în stilul julienne în bucăți mai mici. După ce l-ați tăiat complet, spălați-le într-o strecurătoare cu multă apă rece sub robinet.

Lăsați varza tăiată la scurs și, odată ce este bine scursă, puneți varza într-un bol sau vas unde doriți să o serviți. A mai rămas mai puțin pentru ca salata de varză să fie gata.

Curățați usturoiul, tăiați-l în felii foarte subțiri și căliți-l în tigaie. Înainte, acoperiți baza tigăii cu ulei de măsline și puneți-o la foc mic, apoi adăugați cățeii de usturoi. Este foarte important să ai focul mic pentru ca uleiul să absoarbă treptat aroma usturoiului.

Lasati usturoiul la călit, în uleiul încins în tigaie, până devin maro auriu. În acest moment adăugăm lingura de boia dulce și amestecăm repede pentru ca boia să nu se ardă.

Brânză mozzarella de casă, rețeta rapidă și simplă. Nu o mai cumpăra din supermarket!

Când observați că boia dulce se dizolvă cu uleiul, adăugați o lingură de oțet. În această rețetă de salată de varză andaluză indicăm că ar trebui să adăugați doar o singură lingură, dar mai puteți adăuga un strop de oțet după gust. Pentru persoanele cărora le place gustul oțetului, trei linguri vor fi suficiente. 

Amestecați toate ingredientele salatei de varză, astfel încât oțetul să fie bine amestecat și stingeți focul.

Adăugați tot dressingul în vasul pe care l-ați pregătit cu varză. Încercați să o amestecați bine, astfel încat varza să fie impregnată cu toată aroma sosului. Pentru a-l face și mai aromat, adăugați un praf de sare și amestecați din nou toate ingredientele pentru salată.

Dacă aveți timp în avans să serviți salata de varză andaluză, păstrați-o la frigider pentru o oră sau două pentru a o servi foarte rece mai târziu.

Și gata! Așa este de simplu să faci o salată de varză andaluză. Savurează ca aperitiv, acompaniament sau chiar ca prim fel al oricărei mese alături de cei dragi.

Ai oaspeți? Cu aceste batoane din brânză îi vei lăsa muți. Gospodinele moderne așa pregătesc aperitivele. O rețetă surpriză bonus!

 

Sfaturi

 

Îndepărtând cele mai verzi frunze și trunchiul central, te asiguri că salata de varză andaluză are cel mai bun gust.

Tăierea julienne este o tehnică culinară care constă în tăierea legumelor, precum varza, în fâșii foarte subțiri și alungite cu ajutorul unui cuțit. Această tăietură julienne este una dintre tehnicile de pionierat în predarea culinară.

Atenție la cât oțet adăugați în salată, mai ales dacă îl turnați din sticla. Pentru a nu strica aroma finală a rețetei, la StiriDiaspora.ro vă recomandăm să o adăugați în lingurițe mici pentru a putea corecta aroma intensă a oțetului ori de câte ori considerați că este necesar.

Puteți însoți salata andaluză de varză crudă cu diferite fripturi pentru a vă bucura din plin de o seară intimă alături de cei mai buni prieteni. Totodată, calamarul și crochetele de midii sunt acompaniamente excelente la aceasta salată. Puteți alege între variante de carne sau pește.

Poftă bună!

Din cartofi și ceapa roșie gătești o salată de milioane! Combinația aceasta este aur! Vei înlocui de tot clasica salată orientală

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel