Dincolo de marile beneficii pentru sănătate pe care le oferă această rețetă, având ca ingredient principal varza albă, una dintre marile atracții ale salatei este aroma sa rafinată datorită dressing-ului. Pentru a descoperi cum se face salata andaluză de varză, ingredientele necesare prepararii acesteia și mai multe detalii despre ea, la StiriDiaspora.ro vă recomandăm să citiți în continuare acest articol.
Din cartofi și usturoi poți face o cină de milioane! Rețetă bonus, în stil ciobănesc
- 1 varză
- 1 lingură de boia dulce
- 3 căței de usturoi
- ulei de măsline
- 1 lingură de oțet
- sare după gust.
Scoate vinetele din frigider. Vom face rapid o maioneză super gustoasă și foarte aromată
Pentru primul pas în prepararea acestei rețete de salată de varză andaluză va fi să îndepărtați frunzele exterioare, mai verzi, ale varzei. Apoi tăiați-le în jumătate și îndepărtați trunchiul central.
Tăiați ambele jumătăți de varză în sferturi. Apoi tăiați în stilul julienne în bucăți mai mici. După ce l-ați tăiat complet, spălați-le într-o strecurătoare cu multă apă rece sub robinet.
Lăsați varza tăiată la scurs și, odată ce este bine scursă, puneți varza într-un bol sau vas unde doriți să o serviți. A mai rămas mai puțin pentru ca salata de varză să fie gata.
Curățați usturoiul, tăiați-l în felii foarte subțiri și căliți-l în tigaie. Înainte, acoperiți baza tigăii cu ulei de măsline și puneți-o la foc mic, apoi adăugați cățeii de usturoi. Este foarte important să ai focul mic pentru ca uleiul să absoarbă treptat aroma usturoiului.
Lasati usturoiul la călit, în uleiul încins în tigaie, până devin maro auriu. În acest moment adăugăm lingura de boia dulce și amestecăm repede pentru ca boia să nu se ardă.
Brânză mozzarella de casă, rețeta rapidă și simplă. Nu o mai cumpăra din supermarket!
Când observați că boia dulce se dizolvă cu uleiul, adăugați o lingură de oțet. În această rețetă de salată de varză andaluză indicăm că ar trebui să adăugați doar o singură lingură, dar mai puteți adăuga un strop de oțet după gust. Pentru persoanele cărora le place gustul oțetului, trei linguri vor fi suficiente.
Amestecați toate ingredientele salatei de varză, astfel încât oțetul să fie bine amestecat și stingeți focul.
Adăugați tot dressingul în vasul pe care l-ați pregătit cu varză. Încercați să o amestecați bine, astfel încat varza să fie impregnată cu toată aroma sosului. Pentru a-l face și mai aromat, adăugați un praf de sare și amestecați din nou toate ingredientele pentru salată.
Dacă aveți timp în avans să serviți salata de varză andaluză, păstrați-o la frigider pentru o oră sau două pentru a o servi foarte rece mai târziu.
Și gata! Așa este de simplu să faci o salată de varză andaluză. Savurează ca aperitiv, acompaniament sau chiar ca prim fel al oricărei mese alături de cei dragi.
Îndepărtând cele mai verzi frunze și trunchiul central, te asiguri că salata de varză andaluză are cel mai bun gust.
Tăierea julienne este o tehnică culinară care constă în tăierea legumelor, precum varza, în fâșii foarte subțiri și alungite cu ajutorul unui cuțit. Această tăietură julienne este una dintre tehnicile de pionierat în predarea culinară.
Atenție la cât oțet adăugați în salată, mai ales dacă îl turnați din sticla. Pentru a nu strica aroma finală a rețetei, la StiriDiaspora.ro vă recomandăm să o adăugați în lingurițe mici pentru a putea corecta aroma intensă a oțetului ori de câte ori considerați că este necesar.
Puteți însoți salata andaluză de varză crudă cu diferite fripturi pentru a vă bucura din plin de o seară intimă alături de cei mai buni prieteni. Totodată, calamarul și crochetele de midii sunt acompaniamente excelente la aceasta salată. Puteți alege între variante de carne sau pește.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News