Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Salată de vară exotică. Are un gust senzațional, iar ingredientul de bază este perfect pentru siluetă
WhatsApp
Aceasta este una dintre acele salate de vară care te face să te simți 100% împăcat chiar dacă ai mâncat un bol uriaș pe plajă, cu razele calde ale soarelui pe piele. Este ultra-răcoritoare, delicios de cremoasă și este la fel de sănătoasă ca salata de ton.
Salată de vară exotică. Are un gust senzaținal, iar ingredientul de bază este perfect pentru siluetă / Foto: Captură video youtube

Salata de creveți este o salată clasică de vară și nu este plină de maioneză, așa cum mulți cred. Am adăugat în ea ceapă roșie, țelină, mărar proaspăt și un dressing ușor de maioneză cu Dijon și coajă de lămâie pentru a fi cât mai fresh. Puteți să vă jucați cu legumele și să adăugați orice vă place, de la roșii castraveți până la avocado.

O puteți servi ca o salată clasică la prânz sau chiar pe pâine prăjită la cină. Oricum ai face-o, va fi una dintre rețetele tale preferate de creveți.

De asemenea, această salată de creveți este excelentă pentru picnicurile de vară. Este foarte ușor de gătit și la fel de ușor de mâncat! Toată lumea va fi cu ochii pe ea - așa că asigură-te că ai o cantitate generoasă pregătită.

 

Ce tip de creveți trebuie să cumpărați 

 

Sincer, atât creveții proaspeți, cât și cei congelați vor merge pentru această rețetă. Dar, deoarece această salată este bazată pe creveți, calitatea va face diferența. Iată câteva lucruri de reținut între cele două tipuri.

Creveți proaspeți: Dacă cumpărați creveți proaspeți, asigurați-vă că sunt într-adevăr "proaspeți". Adică, nu a stat pe gheață în magazin pentru o perioadă lungă de timp, sau abia s-a dezghețat după ce a fost congelat anterior. Cereți întotdeauna detalii specifice de la vânzătorul de pește!

Creveți congelați: Dacă nu sunteți sigur de creveții proaspeți de la piață, creveții congelați ambalați sunt întotdeauna o alegere excelentă! De obicei, aceștia sunt congelați instantaneu după ce sunt capturați, ceea ce ajută la păstrarea prospețimii. Doar asigurați-vă să cumpărați creveți congelați dezveinați, cu cozile îndepărtate (pentru comoditate).

 

Salată de creveți - Ingrediente

 

Ingrediente pentru salată:

- 450 g de creveți, decojiți și fără coajă

- 13 g de ulei de măsline extravirgin

- Sare kosher

- Piper negru proaspăt măcinat

- o salată

- 1/4 ceapă roșie, tăiată mărunt

- 1 tulpină de țelină, tăiată mărunt

- 2 linguri de mărar proaspăt tocat

- Pâine prăjită (opțional)

 

Ingrediente pentru dressing:

- 115 g de maioneză

- Sucul și coaja de la 1 lămâie

- 1 linguriță de muștar dijon

 

Salată de creveți - Metodă de preparare


Preîncălziți cuptorul la 20 grade Celsius. Pe o foaie mare de copt, amestecați creveții cu ulei și asezonați cu sare și piper. 

Coaceți până când creveții sunt complet opaci, între 5 și 7 minute. 

Într-un castron mare, bateți împreună maioneza, sucul și coaja de lămâie și dijon și asezonați cu sare și piper. Adăugați creveții gătiți, ceapa roșie, țelina și mărarul în castron și amestecați până se combină. 

Serviți pe pâine sau amestecați cu frunzele de salată consumați-o direct din bol. Poftă bună!

 

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:


- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel