Salata de creveți este o salată clasică de vară și nu este plină de maioneză, așa cum mulți cred. Am adăugat în ea ceapă roșie, țelină, mărar proaspăt și un dressing ușor de maioneză cu Dijon și coajă de lămâie pentru a fi cât mai fresh. Puteți să vă jucați cu legumele și să adăugați orice vă place, de la roșii castraveți până la avocado.
O puteți servi ca o salată clasică la prânz sau chiar pe pâine prăjită la cină. Oricum ai face-o, va fi una dintre rețetele tale preferate de creveți.
De asemenea, această salată de creveți este excelentă pentru picnicurile de vară. Este foarte ușor de gătit și la fel de ușor de mâncat! Toată lumea va fi cu ochii pe ea - așa că asigură-te că ai o cantitate generoasă pregătită.
Sincer, atât creveții proaspeți, cât și cei congelați vor merge pentru această rețetă. Dar, deoarece această salată este bazată pe creveți, calitatea va face diferența. Iată câteva lucruri de reținut între cele două tipuri.
Creveți proaspeți: Dacă cumpărați creveți proaspeți, asigurați-vă că sunt într-adevăr "proaspeți". Adică, nu a stat pe gheață în magazin pentru o perioadă lungă de timp, sau abia s-a dezghețat după ce a fost congelat anterior. Cereți întotdeauna detalii specifice de la vânzătorul de pește!
Creveți congelați: Dacă nu sunteți sigur de creveții proaspeți de la piață, creveții congelați ambalați sunt întotdeauna o alegere excelentă! De obicei, aceștia sunt congelați instantaneu după ce sunt capturați, ceea ce ajută la păstrarea prospețimii. Doar asigurați-vă să cumpărați creveți congelați dezveinați, cu cozile îndepărtate (pentru comoditate).
Ingrediente pentru salată:
- 450 g de creveți, decojiți și fără coajă
- 13 g de ulei de măsline extravirgin
- Sare kosher
- Piper negru proaspăt măcinat
- o salată
- 1/4 ceapă roșie, tăiată mărunt
- 1 tulpină de țelină, tăiată mărunt
- 2 linguri de mărar proaspăt tocat
- Pâine prăjită (opțional)
Ingrediente pentru dressing:
- 115 g de maioneză
- Sucul și coaja de la 1 lămâie
- 1 linguriță de muștar dijon
Preîncălziți cuptorul la 20 grade Celsius. Pe o foaie mare de copt, amestecați creveții cu ulei și asezonați cu sare și piper.
Coaceți până când creveții sunt complet opaci, între 5 și 7 minute.
Într-un castron mare, bateți împreună maioneza, sucul și coaja de lămâie și dijon și asezonați cu sare și piper. Adăugați creveții gătiți, ceapa roșie, țelina și mărarul în castron și amestecați până se combină.
Serviți pe pâine sau amestecați cu frunzele de salată consumați-o direct din bol. Poftă bună!
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News