Salata de creveți și pomelo este una pe cât de gustoasă, pe atât de sănătoasă. Dimineață, prânz, seară, poți oricând să o prepari și să o consumi deoarece este foarte rapid de pregătit și foarte ușoară, conform Florida citrus. Mai este nevoie să stai pe gânduri? Probabil că deja îți plouă în gură când îți imaginezi cât de bine se combină gustul creveților cu cel dulce acrișor de la pomelo.
- 1 pomelo, segmentat
- 80 ml de ulei de măsline extravirgin
- 100 g de nuci
- 1 kg de creveți mari fierți
- salată cu frunzele separate
- o mână de creson de apă, frunzele alese
- Sare după gust
- Piper după gust
1. Segmentați pomelo în bucățele mici, cât să fie bune de mâncat, fără să le muști.
2. Creați dressingul pentru salată amestecând uleiul de măsline extravirgin, sarea și piperul.
3. Preîncălziți cuptorul la 170 grade Celsius.
4. Prăjiți nucile, întinzându-le pe o tavă de copt și prăjindu-le în cuptor timp de aproximativ 10 minute sau până când devin crocante. Se lasă deoparte pentru a se răci.
5. Așezați bucățelele de pomelo, frunzele de creson, salata, creveții și nucile într-un bol mare.
6. Amestecați salata cu dressingul chiar înainte de servire.
Crutoanele de casă din pumpernickel sunt simplu de ajustat în funcție de gusturile tale - există atât de multe substituiri diferite pe care le poți folosi pentru a le face așa cum îți place.
Pâine Pumpernickel: Pâinea este ingredientul cheie în crutoane, iar folosirea pâinii pumpernickel ca bază le face foarte gustoase. Vei tăia felii de pâine pumpernickel în cuburi, le vei combina cu ulei de măsline și condimente, apoi le vei coace în cuptor.
Ulei de măsline: Ai nevoie pentru a face crutoanele foarte crocante la cuptor. În această rețetă se poate folosi și ulei de canola.
Sare și piper: Un vârf de cuțit de sare și piper adaugă o aromă simplă și delicioasă.
Ingrediente opționale: Duceți aroma și mai departe în crutoane cu condimente italienești sau adăugați ierburi și condimente uscate, cum ar fi praf de usturoi, pătrunjel sau busuioc.
Pasul unu: Preîncălziți cuptorul + pregătiți pâinea
Începeți prin a preîncălzi cuptorul la 175 grade C. Tăiați pâinea pumpernickel în felii groase, apoi tăiați fiecare felie în cuburi. Transferați cuburile de pâine într-un castron mare de amestecare.
Pasul doi: Adăugați uleiul + condimentele
Acoperiți cuburile de pumpernickel cu un strop de ulei de măsline. Adăugați un vârf de cuțit de sare și piper, și orice alte condimente la alegere.
Pasul 3: Prăjiți crutoanele în cuptor
Răspândiți cuburile de pâine pumpernickel uniform pe o tavă.
Coaceți la cuptor timp de 10-15 minute sau până când crutoanele sunt crocante și aurii. Asigurați-vă că se gătesc pe toate părțile, pentru asta trebuie să șe scoateți din cuptor la jumătatea timpului și să le scuturați puțin.
Când s-a terminat de copt, scoateți crutoanele din cuptor și lăsați-le să se răcească. Se servesc deasupra salatei. Păstrați resturile într-un recipient până la 5-6 zile.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News