Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Salată de vară cu creveți, pomelo și crutoane de casă. Cea mai gustoasă combinație pentru zilele călduroase
WhatsApp
Când vine căldura afară și mai ales sezonul costumelor de baie, toată lumea caută disperată rețete de salate cât mai light și cu puține calorii. Ei bine, această salată de creveți este răspunsul tuturor dorințelor tale. Nu poți rata un asemenea preparat, care se gătește ușor și nu se pune deloc pe șolduri. Iar crutoanele de casă, de asemenea, sunt un înlocuitor al pâinii mult mai bun.
Salată de vară cu creveți, pomelo și crutoane de casă. Cea mai gustoasă combinație pentru zilele călduroase / Foto: Captură video youtube

Salata de creveți și pomelo este una pe cât de gustoasă, pe atât de sănătoasă. Dimineață, prânz, seară, poți oricând să o prepari și să o consumi deoarece este foarte rapid de pregătit și foarte ușoară, conform Florida citrus. Mai este nevoie să stai pe gânduri? Probabil că deja îți plouă în gură când îți imaginezi cât de bine se combină gustul creveților cu cel dulce acrișor de la pomelo. 

 

Salată de vară cu creveți și pomelo - Ingrediente

 

- 1 pomelo, segmentat
- 80 ml de ulei de măsline extravirgin
- 100 g de nuci
- 1 kg de creveți mari fierți
- salată cu frunzele separate
- o mână de creson de apă, frunzele alese
- Sare după gust
- Piper după gust

 

Salată de vară cu creveți și pomelo - Metoda de preparare


1. Segmentați pomelo în bucățele mici, cât să fie bune de mâncat, fără să le muști.

2. Creați dressingul pentru salată amestecând uleiul de măsline extravirgin, sarea și piperul.

3. Preîncălziți cuptorul la 170 grade Celsius.

4. Prăjiți nucile, întinzându-le pe o tavă de copt și prăjindu-le în cuptor timp de aproximativ 10 minute sau până când devin crocante. Se lasă deoparte pentru a se răci.

5. Așezați bucățelele de pomelo, frunzele de creson, salata, creveții și nucile într-un bol mare.

6. Amestecați salata cu dressingul chiar înainte de servire.

 

Crutoane pumpernickel de casă - Ingrediente


Crutoanele de casă din pumpernickel sunt simplu de ajustat în funcție de gusturile tale - există atât de multe substituiri diferite pe care le poți folosi pentru a le face așa cum îți place. 

Pâine Pumpernickel: Pâinea este ingredientul cheie în crutoane, iar folosirea pâinii pumpernickel ca bază le face foarte gustoase. Vei tăia felii de pâine pumpernickel în cuburi, le vei combina cu ulei de măsline și condimente, apoi le vei coace în cuptor.

Ulei de măsline: Ai nevoie pentru a face crutoanele foarte crocante la cuptor. În această rețetă se poate folosi și ulei de canola.

Sare și piper: Un vârf de cuțit de sare și piper adaugă o aromă simplă și delicioasă.

Ingrediente opționale: Duceți aroma și mai departe în crutoane cu condimente italienești sau adăugați ierburi și condimente uscate, cum ar fi praf de usturoi, pătrunjel sau busuioc.

 

Crutoane pumpernickel de casă - Cum se prepară 

 

Pasul unu: Preîncălziți cuptorul + pregătiți pâinea

Începeți prin a preîncălzi cuptorul la 175 grade C. Tăiați pâinea pumpernickel în felii groase, apoi tăiați fiecare felie în cuburi. Transferați cuburile de pâine într-un castron mare de amestecare.

Pasul doi: Adăugați uleiul + condimentele

Acoperiți cuburile de pumpernickel cu un strop de ulei de măsline. Adăugați un vârf de cuțit de sare și piper, și orice alte condimente la alegere.

Pasul 3: Prăjiți crutoanele în cuptor

Răspândiți cuburile de pâine pumpernickel uniform pe o tavă.

Coaceți la cuptor timp de 10-15 minute sau până când crutoanele sunt crocante și aurii. Asigurați-vă că se gătesc pe toate părțile, pentru asta trebuie să șe scoateți din cuptor la jumătatea timpului și să le scuturați puțin.

Când s-a terminat de copt, scoateți crutoanele din cuptor și lăsați-le să se răcească. Se servesc deasupra salatei. Păstrați resturile într-un recipient până la 5-6 zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel