Aceste rețete de salată Caesar combină perfect recele cu cald. Le-ai văzut, le-ai gustat, te-au cucerit! De la salata clasică Caesar, până a salata Caesar pe băț, opțiunile sunt infinite și se gătesc fără efort. Renunțați la crutoane pentru o versiune cu un conținut scăzut de carbohidrați sau încorporați drojdie nutritivă în locul oului și al parmezanului pentru un dressing vegan-friendly.
Testează care dintre cele trei rețete propuse de All recipes ți se potrivește cel mai bine. Dar noi suntem siguri că te vei îndrăgosti de toate.
Ingrediente pentru crutoanele de casă:
- ½ pâine tăiată în cubulețe mici
- 57 g ulei de măsline
- 57 g de unt, topit
- 2 căței de usturoi, presați
- 1 linguriță de sare kosher
- ½ linguriță de piper negru măcinat
Salată Caesar - Ingrediente
- 2 căței de usturoi, pisați
- 3 fileuri de anșoa, tocate
- 1 linguriță de sare kosher
- 1 gălbenuș de ou mare
- 2 linguri de suc de lămâie
- 1 linguriță de muștar Dijon
- ½ linguriță de sos Worcestershire
- ⅓ cană de ulei de măsline extravirgin
- 2 linguri de parmezan ras, sau mai mult după gust
- ¼ linguriță de piper negru, sau mai mult după gust
- 3 inimi de salată - spălate, tăiate și răcite
Pasul 1. Preîncălziți cuptorul la 190 grade Celsius. Așezați pâinea pe o foaie de copt cu margini.
Pasul 2. Bateți împreună uleiul, untul, usturoiul, sarea și piperul. Turnați amestecul peste pâine și amestecați cu mâinile până când este acoperită uniform. Coaceți în cuptorul preîncălzit până când cubulețele de pâine devin aurii și prăjite, dar ușor moi în centru, 15-18 minute, amestecând crutoanele de câteva ori în timpul coacerii. Scoateți din cuptor și lăsați să se răcească complet în timp ce pregătiți salata.
Pasul 3. Puneți usturoi, anșoa și sare într-un castron mare de servit salată; apăsați amestecul cu o furculiță până când se formează o pastă. Amestecați gălbenușul de ou, sucul de lămâie, muștarul și sosul Worcestershire până când se combină bine. Încorporați încet uleiul de măsline până când amestecul este bine omogenizat și neted. Se amestecă 2 linguri de parmezan și 1/4 linguriță de piper. Îndepărtați aproximativ 57 g dressing și puneți deoparte pentru o altă utilizare.
Pasul 4. Când sunteți gata de servire, adăugați salata și 1/2 din crutoane în castronul cu dressing-ul rămas; amestecați până când sunt bine acoperite. Păstrați crutoanele rămase pentru o altă utilizare.
Pasul 5. Presărați salata cu parmezan și piper suplimentar, dacă doriți. Se servește imediat.
Ingrediente salată:
- 8 crutoane
- 8 felii de salată romană
- 8 cuburi de pui fiert
- 8 cuburi de parmezan, sau după gust
- 8 scobitori de bambus
- 8 lingurițe de sos pentru salată Caesar
Ingrediente sos:
- 113 g de maioneză
- 1 cățel de usturoi mediu, tocat mărunt
- 2 lingurițe de suc de lămâie, după gust
- 1 linguriță de muștar Dijon
- ½ linguriță de sos Worcestershire, după gust
- un praf de sare fină
- 76 g de parmezan ras fin
- 1 lingură de apă
- Piper negru proaspăt măcinat, după gust
Pasul 1. Într-un bol, combinați maioneza, usturoiul, sucul de lămâie, sosul Dijon și Worcestershire și sarea. Se amestecă pentru a se combina.
Pasul 2. Încorporați parmezanul, urmat de apă. Se condimentează generos cu piper negru, după gust. De obicei, cred că dressing-ul are un gust potrivit, dar dacă preferați un dressing mai îndrăzneț, adăugați încă ¼ linguriță de sos Worcestershire sau, pentru un dressing mai iute, adăugați până la 1 linguriță de suc de lămâie în plus. Se servește după cum se dorește.
Pasul 3. Înfigeți pe fiecare scobitoare câte un cruton, o bucată de salată romană, un cub de pui și, respectiv, un cub de parmezan. Așezați scobitorile pe un platou de servire și stropiți-le cu sosul pentru salată Caesar.
Ingrediente:
- 8 felii de șuncă
- 24 cartofi roșii mici
- 2 linguri de ulei de măsline, sau după cum este necesar
- piper negru spart, după gust
- 76 g de sos pentru salată Caesar (aveți rețeta mai sus)
- 4 cepe verzi, tăiate cubulețe
Pasul 1. Preîncălziți cuptorul la 200 grade C.
Pasul 2. Puneți șunca într-o tigaie mare și gătiți-o la foc mediu-mare, întorcându-o ocazional, până când se rumenește uniform, aproximativ 10 minute. Scurgeți feliile de bacon pe prosoape de hârtie și fărâmițați-le.
Pasul 3. Puneți cartofii într-o oală mare și acoperiți cu apă sărată; aduceți la fierbere. Reduceți focul la mediu-jos și fierbeți până când se înmoaie ușor, aproximativ 8 minute. Scurgeți și transferați cartofii într-o tavă de copt. Stropiți cartofii cu ulei de măsline și asezonați cu piper negru.
Pasul 4. Coaceți în cuptorul preîncălzit până se înmoaie, aproximativ 10 minute.
Pasul 5. Amestecați cartofii, bucățile de bacon, sosul pentru salată Caesar și ceapa verde într-un bol. Se servesc calzi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News