Cu toții vrem să mâncăm preparate mai ușoare sau mai puțin elaborate în care nu e nevoie să stai în bucătărie toată ziua. Prin urmare, alternativa propusă în acest articol este ideală. Aflați cum să faceți salată caldă de cartofi cu sos de iaurt.
Citește și Cele mai bune saleuri făcute în casă. Rețeta foarte simplă, ce poate fi făcută de orice gospodină
Ingredientele necesare (pentru patru persoane):
1 kg de cartofi
4 linguri ulei de măsline
1 lingură praf de usturoi
1 praf de boia iute
1 lingură praf de ceapă
1 linguriță de boia dulce
Sare și piper după gust
Pentru sosul de iaurt:
2 pahare cu iaurt în stil grecesc
1 lingură praf de ceapă
4 linguri de maioneză
1 lingură praf de usturoi
1 lingură muștar
Se poate acompania cu 120 de grame de brânză rasă, pătrunjel sau arpagic tocat și cinci felii de șuncă tăiate mărunt.
Încearcă și Cartofii ducesei, o rețetă franțuzească fără egal. E cel mai tare mod de a găti cartofi
În primul rând, trebuie să încălziți cuptorul la 200 de grade. În al doilea rând, spălați foarte bine cartofii cu o perie pentru a îndepărta murdăria și uscați cu o cârpă curată. Apoi tăiați-i și puneți-i într-un recipient. Turnați uleiul de măsline și adăugați condimentele, amestecând totul foarte bine. Apoi, turnați într-o tavă de copt unsă în prealabil cu unt și coaceți timp de 45 de minute până se rumenesc.
Între timp, puteți pregăti sosul de iaurt: într-un recipient puneți paharele cu iaurt, adăugați maioneza, praful de ceapă, praful de usturoi și muștarul, amestecând bine. Dați sosul la frigider.
Se rade brânza, se toacă mărunt arpagicul sau pătrunjelul și se taie șunca cubulețe mici. Puneți deoparte.
Când cartofii sunt gata, întindem brânza rasă să se topească și turnăm deasupra sosul de iaurt. Amesteca totul. La final, se servesc în boluri individuale și, înainte de a se aduce la masă, se decorează cu șuncă tocată și pătrunjel sau arpagic.
Poftă bună!
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News