Timp de pregătire: 25 min
Timp de gătit: 10 minute
Porții: 4
Dificultate: Ușor
Pentru vinegretă:
1 buchet de busuioc proaspăt
60 ml oțet de vin roșu
1 cățel de usturoi
1 linguriță de muștar Dijon
1/2 linguriță sare
1/2 linguriță de piper negru proaspăt măcinat
180ml ulei de măsline extravirgin
Pentru salata antipasto:
450g paste fusilli
90g salam tare, tăiat în fâșii
90g curcan afumat, tăiat în fâșii
30g brânză provolonă, tăiată în fâșii
30g brânză Asiago rasă
30g măsline verzi, înjumătățite și fără sâmburi
30g ardei roșu prăjit, tăiat în benzi
1/4 linguriță sare
1/2 linguriță de piper negru proaspăt măcinat
1) Pentru vinegretă: În blender, adăugați busuioc, oțet, usturoi, muștar, sare și piper. Se amestecă până când ierburile sunt tocate mărunt. Cu mașina în funcțiune, stropiți cu ulei de măsline până se omogenizează bine.
2) Folosiţi o oală încăpătoare, umpleţi cu apă sărată şi puneţi-o la foc mare. Adăugați pastele și gătiți-le până se înmoaie, amestecând ocazional, aproximativ 8-10 minute. Scurge pastele.
3) Într-un castron mare, puneţi pastele fierte împreună cu restul ingredientelor pentru salată. Stropiți cu sosul preparat.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News