Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
S-au renumărat voturile în secțiile controversate din Brașov. Rezultat surprinzător 
WhatsApp
Rezultat suprinzător chiar și pentru cei neimplicați politic în votul de la Brașov, după renumărare: după numeroase sesizări și scandaluri, numărul de voturi a ieșit identic cu cel din numărătoarea anterioară. 

Renumărarea voturilor pentru Consiliul Local la secția 31 și pentru primar, Consiliul Local, președintele Consiliului Județean și CJ la secția 169 s-a încheiat, rezultatele fiind identice cu cele înregistrate în procesul-verbal din noaptea alegerilor, a declarat purtătorul de cuvânt al BEM Brașov, Sorin Toarcea.

Voturile din cele două secții au fost renumărate în urma unei sesizări depuse de USR.

În cazul secției 169, neconcordanța semnalată în sesizarea depusă la BEM "a fost rezultatul unei erori materiale în procesul-verbal privind voturile anulate".

Numărul de voturi anulate la Brașov

 

Astfel, în urma renumărării voturilor anulate, s-au constatat următoarele rezultate: pentru funcția de primar - 853 de voturi anulate; pentru funcția de consilier local - 853 de voturi anulate; pentru funcția de președinte al Consiliului Județean - 859 de voturi anulate; pentru funcția de consilier județean - 855 de voturi anulate.

Conform procesului-verbal inițial, pentru funcția de primar erau înregistrate 10 voturi anulate, pentru cea de consilier local - 11 voturi anulate, pentru cea de președinte al Consiliului Județean - 10 voturi anulate, iar pentru funcția de consilier județean - 7 voturi anulate.

"Neconcordanţa semnalată în sesizarea depusă la BEM a fost un rezultat al diferenţei dintre procesul-verbal înregistrat electronic pe tabletă (care inversase voturile între cele două formaţiuni politice) şi procesul-verbal fizic (care conţinea datele corecte) prezentat la BEM. La momentul predării procesului fizic, în dimineaţa zilei de 10 iunie, membrii BECM constatând această neconcordanţă, au dat o hotărâre privind efectuarea de corecţii ale datelor din procesul-verbal privind consemnarea rezultatelor votării, astfel că voturile au fost înregistrate corect, 134 voturi pentru Alianţa Uniţi pentru Braşov (AUB), respectiv 32 de voturi pentru Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR)", a precizat Toarcea.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel