Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
S-a decis noul Guvern. UDMR a anunțat cu cine va face alianță
WhatsApp
Președintele UDMR, Kelemen Hunor, declară la RFI că opțiunea sa este ca Uniunea să facă parte dintr-un Guvern alături de PNL și USR PLUS, adică să aibă miniștri în Cabinet, nu doar să ofere sprijin parlamentar. Despre AUR, el afirmă că „nu era nevoie de așa ceva în Parlamentul României, în 2020”.

UDMR pare să fie partidul decident în privința formării unei majorități parlamentare. 

Kelemen Hunor spune după alegerile parlamentare că „nu va exista o majoritate pentru reforma constituțională, e clar, pentru acest lucru nu vor exista două treimi în Parlament, dar asta nu înseamnă că o majoritate calificată pentru a guverna stabil România și responsabil nu va exista, va exista, dar depinde bineînțeles în mare măsură de președintele Iohannis”.

Liderul UDMR pledează pentru un Guvern de centru-dreapta.

„E nevoie de un Guvern de centru-dreapta. Din punctul meu de vedere, asta este opțiunea numărul unu, un Guvern de centru-dreapta, un Guvern stabil, cu un program simplu, cu un program extrem de transparent, care poate fi pus în aplicare (...). Vom vedea, asta este opțiunea noastră, asta ar fi, dacă ar trebui să dăm sfat cuiva, asta ar fi sugestia noastră, un Guvern de centru-dreapta. Nu cred că se poate forma astăzi și în viitorul apropiat o majoritate în jurul PSD-ului, trebuie să fie limpede pentru toți”, menționează el.

 

UDMR vrea la guvernare cu PNL şi USR

 

Întrebat dacă UDMR va avea miniștri în viitorul Guvern sau doar va oferi sprijin parlamentar, președintele Uniunii a răspuns: „Eu sunt pentru a participa la guvernare. Asta înseamnă să ai membri în Cabinet”.

Kelemen Hunor consideră că nu era nevoie de intrarea unui partid ca AUR în Parlament: „Nu era nevoie de o astfel de forță în Parlament, dar cetățenii au rezolvat această problemă și vom vedea ce se va întâmpla mai departe și cum se va comporta acest partid în Parlament, dar din punctul meu de vedere, nu era nevoie de așa ceva în Parlamentul României, în 2020”.

Tanczos Barna, senator și vicepreședinte UDMR a confirmat, de asemenea, dorinţa UDMR de a se uni cu partidele de dreapta la guvernare:

"Ne dorim un guvern de centru-dreapta coagulat în jurul PNL. Facem parte dintr-o familie politică europeană și am spus încă de la început că dorim un guvern de centru-dreapta", a declarat reprezentantul UDMR la Digi24.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel