Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ryanair, grevă în Spania, Italia, Portugalia, Belgia. Data la care ar putea avea loc
WhatsApp
Personalul navigant al Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa, pregăteşte greve coordonate în Spania, Italia, Portugalia şi Belgia, iar joi va fi anunţată data mişcărilor de protest, a afirmat un oficial al sindicatului spaniol SITCPLA, transmite Reuters. 

Marţi, piloţii irlandezi ai Ryanair au anunţat că vor face grevă în 12 iulie deoarece operatorul aerian nu le-a îmbunătăţit suficient condiţiile de muncă. 

În cele din urmă anunţul datei mişcării de protest a personalului navigant a fost amânat până joi deoarece un sindicat italian încearcă să obţină aprobarea autorităţilor de reglementarea pentru perioada grevei, a declarat pentru Reuters Antonio Escobar, purtător de cuvânt al SITCPLA. Acesta a adăugat că şi piloţii Ryanair din alte ţări ar putea lua parte la mişcările de protest coordonate. 

Cererile personalului Ryanair 

Personalul navigant al Ryanair din Europa a publicat o listă cu 34 de cereri, solicitând salarii decente, îmbunătăţirea plăţii concediilor de boală şi contracte de muncă pe baza ţării de origine şi a a legislaţiei irlandeze. Lista a fost semnată de 80% din personalul navigant de pe cele 86 de baze ale Ryanair. 

În decembrie, Ryanair a avut primele negocieri cu sindicatele din istoria de 32 de ani a companiei, care au ajutat la evitarea unei greve la nivel european. În urma discuţiilor, piloţii Ryanair din Portugalia, Irlanda şi Italia renunţaseră la mişcările de protest programate înainte de Crăciun, dar piloţii din Germania au oprit activitatea timp de patru ore. 

Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa după numărul de pasageri, operează 21 de rute de pe aeroporturile din România, respectiv Timişoara, Bucureşti şi Craiova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel