Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rulada delicioasă, umplută cu crema de alune și frișcă. Un desert rafinat, care trebuie să fie prezent pe masa de Crăciun  
WhatsApp
Rulada delicioasă, umplută cu crema de alune și frișcă. Acest desert cu siguranță nu poate să lipsească de pe masa de Crăciun. Rafinat și delicios, acest desert este perfect și pentru persoanele care au intolerante la gluten, deoarece nu conține făină de grâu.
Rulada delicioasă, umplută cu crema de alune și frișcă. Un desert rafinat, care trebuie să fie prezent pe masa de Crăciun

Rulada delicioasă, umplută cu crema de alune și frișcă. Un desert rafinat, care trebuie să fie prezent pe masa de Crăciun.

Ingredientele necesare:

70 grame de zahăr,

5 ouă,

70 ml de ulei de floarea soarelui,

esență de vanilie,

15 grame de cacao amaro,

40 grame de amidon, 

150 grame de alune tocate

500 ml de smântână îndulcită,

25 grame de făină de cocos,

100 grame de vișine în sirop sau zmeură.

 

 

Rulada delicioasă, umplută cu crema de alune și frișcă. Un desert rafinat, care trebuie să fie prezent pe masa de Crăciun. Pregătirea 

 

 

Porniți cuptorul la o temperatură de 180° C în modul static. Tapetați o tavă cu hârtie de copt. Separați gălbenușurile de albușuri, punându-le în două recipiente diferite. Bateți albușurile cu zahărul, câteva secundele, până se întăresc.  

Încercați și: Bûche de Noël sau Buturuga de Crăciun: O rețetă delicioasă pe care să o savurezi la masa de sărbători

 

Acum adăugați, pe rând, gălbenușurile, amestecând cu un tel de mână, pentru a încorpora toate ingredientele și păstra  compoziția spumoasă. La final, adăugați esența de vanilie. Ulterior, se adaugă uleiul de semințe, amidonul de porumb cernut și cacaua amară.

 

Vă sugerăm și: Tiramisu cremos fără ouă și fără mascarpone. Se prepară ușor, rapid și este cu adevărat rafinat

Transferați aluatul în tava tapetată. Nivelați bine suprafața cu o spatulă. Coaceți blatul 15 minute. Odată copt, blatul se scoate din cuptor și se lasă să se răcească. 

Într-un castron, bateți smântâna îndulcită până se întărește și adăugați făina de cocos și alunele tocate. Se crema pe blat și se întinde bine cu o spatulă.

 

Vedeți și:  Ruladă cu cafea. Rețeta genială pe care o vei face din nou și nou

 

Pe cremă așezați vișinele scoase din sirop. Apoi, rulați blatul, ajutându-vă cu hârtia e de pergament care va trebui să învelească toată rulada, care trebuie să stea o oră la frigider. După o oră, scoateți rulada, tăiați și îndepărtați folia. Presărați rulada cu zahăr pudră și nucă de cocos pentru un efect de zăpadă cu o notă magică! Poftă bună!

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link - https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel