Rulada de ciocolată este foarte ușor de preparat, chiar și pentru cei începători în bucătărie, și are o textură care amintește puțin de salamul clasic de ciocolată. Este o variantă a rulourilor clasice coapte în cuptor din aluat de biscuiți, cele mai populare fiind ruladele cu Nutella și ruladele cu căpșuni.
După doar câțiva pași simpli obții un desert genial, care poate fi personalizat din când în când cu diferite ingrediente: de exemplu, puteți adăuga în umplutură chipsuri de ciocolată, căpșuni sau o cremă tartinabilă la alegere.
Vezi și: Prăjitură cu caise și iaurt. Un desert de sezon cu aromă amețitoare
Sfat: dacă aveți copii, îi puteți pune să vă ajute să o preparați: le va plăcea la nebunie!
Iată rețeta pentru rulada de ciocolată fără coacere.
Pentru blat ai nevoie de:
- 300 g biscuiți cu cacao
- 30 g cacao neîndulcită
- 30 g zahăr pudră
- 50 g unt topit
- 100 g lapte
Pentru umplutură ai nevoie de:
- 100 g zahăr pudră
- 250 g Philadelphia
- 10-12 g de cacao amară
Întâi pregătim baza de biscuiți. Se zdrobesc biscuiții cu un mixer până când devin sfărâmicioși și se transferă într-un bol.
Se adaugă pudra de cacao amară, zahărul și untul topit și răcit.
Se amestecă cu o lingură și apoi se toarnă încet laptele călduț (sau cel puțin la temperatura camerei) și se amestecă.
Trebuie să obținem un amestec maleabil, pentru a-l putea rula, dar nu prea moale. Amestecul obținut se pune deoparte.
Într-un castron, se amestecă brânza Philadelphia (sau una similară) cu zahărul pudră și pudra de cacao.
Se amestecă bine pentru a obține o cremă omogenă.
Vezi și: Cheesecake cu căpșuni fără coacere. Un desert răcoritor, perfect pentru zilele caniculare
Se toarnă amestecul de biscuiți pe o foaie de hârtie de copt și se întinde cu ajutorul unei căni sau a unei linguri.
Se acoperă cu o a doua foaie de hârtie de copt și se aplatizează amestecul cu ajutorul unui sucitor până când are o grosime de aproximativ 6-7 mm. Folosind un cuțit bine ascuțit, se taie marginile pentru a obține un dreptunghi regulat.
Se toarnă umplutura și se nivelează bine. Cu ajutorul hârtiei de copt, se rulează dreptunghiul umplut pe partea mai scurtă.
Se închide bine, etanșând părțile laterale și se pune la frigider să se întărească timp de 2-3 ore.
După ce a stat la rece, rulada de ciocolată fără coacere este gata!
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News