Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ruladă de ciocolată delicioasă. O rețetă rapidă și sănătoasă, cu puține calorii
WhatsApp
Acest desert are mai puține calorii și grăsimi decât tradiționala ruladă de ciocolată. Este umplut cu iaurt grecesc, migdale și fructe de pădure.

Ingrediente


Unt sau ulei vegetal pentru ungere
175 g de ciocolată neagră de bună calitate, ruptă în bucăți
6 ouă 
50 g de zahăr pudră 
40 g de migdale măcinate


Pentru umplutură:

100 g de iaurt grecesc fără grăsime
1 linguriță de miere 
2 linguri de migdale fărâmițate prăjite
150 g de fructe de pădure de sezon amestecate

Mod de preparare


Preîncălziți cuptorul la 180°C. Ungeți și tapetați cu hârtie de copt o tavă de copt  sau o formă de ruladă. Se topește ciocolata într-un bol termorezistent deasupra unei cratițe cu apă abia clocotită (nu lăsați apa să atingă bolul), apoi se lasă deoparte să se răcească puțin.

Bateți gălbenușurile de ou și zahărul pudră într-un castron mare timp de 5 minute sau până când devin groase. Într-un alt castron mare, bateți albușurile.

Se pune cu grijă amestecul în forma pregătită, se întinde uniform, apoi se coace timp de 15-20 de minute, până când devine elastic la atingere și este copt. Se lasă deoparte să se răcească timp de 10 minute.

Se pudrează ușor o foaie de hârtie de copt, cu zahăr pudră, apoi se răstoarnă cu grijă pe ea. Se acoperă cu o altă foaie de hârtie de copt și cu un prosop de bucătărie curat și umed, apoi se lasă să se răcească complet.

Pentru a face umplutura, amestecați iaurtul într-un bol mic cu mierea până când se combină. Întindeți amestecul și împrăștiați migdalele fărâmițate, apoi fructele de pădure. Acum se rulează de la capătul scurt, folosind hârtia de copt ca ajutor.

Se lasă la rece cel puțin 30 de minute pentru a se întări. Transferați cu grijă rulada pe o farfurie de servire sau pe o planșetă și pudrați-o cu zahăr pudră, apoi tăiați-o și serviți-o cu fructe de pădure.

Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel