Rețeta de ruladă cu cafea este îndrăgită de toată familia, fiind un desert delicios cu o umplutură bogată pe bază de cafea, smântână și mascarpone. Este preparatul perfect pentru a fi servit la sfârșitul unei cine cu prietenii sau cu familia, însă poate fi oferit și ca o gustare delicioasă pentru adulți.
Rulada cu cafea este ideală atât pentru sezonul de iarnă, însoțită de o ceașcă de cafea fierbinte, cât și vara, alături de o băutură pe bază de cafea sau o cafea cu gheață.
Pregătirea acestui desert nu este deloc dificilă. În plus, crema poate fi îmbogățită cu bucățele de ciocolată neagră iar suprafața decorată cu ganache de ciocolata sau pur și simplu cu cacao.
Iată rețeta!
Pentru aluat ai nevoie de:
- 130 g zahăr granulat
- 4 ouă
- 100 g de făină
- 8 g praf de copt
- 1 linguriță de esență de vanilie
- 4 g cafea instant (optional)
Pentru cremă ai nevoie de:
- 200 ml smântână proaspătă
- 250 g mascarpone
- 30 g cafea espresso
- 100 g zahăr pudră
- cacao neîndulcită, după gust
Pentru a face cea mai bună ruladă cu cafea începem cu aluatul: într-un castron, batem ouăle și zahărul granulat cu mixerul electric. Trebuie să le mixăm bine, până când amestecul devine foarte cremos și mai deschis la culoare. Adăugăm o linguriță de aromă de vanilie.
Adaugăm făina cernută și apoi praful de copt. Amestecăm bine să nu se formeze cocoloașe.
Pentru o nota în plus de aromă poți adăuga și 3-4 grame de cafea instant. Acest ingredient este opțional, atenție dacă plănuiți s-o serviți copiilor.
Se toarnă amestecul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se nivelează cu o spatulă pentru a se distribui uniform.
Coacem în cuptorul preîncălzit la 180° pentru 10 minute, dacă cuptorul este ventilat, sau pentru 15 minute dacă este static.
Odată ce aluatul de biscuiți este gata, puneți o a doua foaie de hârtie de copt pe suprafața lui și lăsați-l să se răcească complet. Această operațiune este importantă pentru a nu-l lasă să se usuce și ulterior să se poată forma rulada fără a o rupe.
Acum este momentul să pregătim umplutura: amestecăm crema mascarpone cu zahărul pudră apoi turnăm cafeaua răcită. Separat, într-un alt vas, bateți smântâna proaspătă și apoi încorporați-o ușor în restul de amestec, cu mișcări de jos în sus.
Scoateți ușor foaia de hârtie de copt de pe suprafață aluatului, apoi umpleți-o cu crema proaspăt preparată nivelând-o bine cu ajutorul unei spatule. Cu ajutorul hârtiei, rulăm totul pentru a forma rulada. Închidem bine hârtia la capete și punem la frigider pentru aproximativ 4 ore.
Înainte de a servi rulada cu cafea, presărați cacao.
Poftă bună!
Pentru ca rulada să nu se întoarcă și să se desfacă în timpul petrecut în frigider, asigurați-vă că închideți ermetic hârtia de copt. Alternativ, dacă avem una de mărime potrivită, putem așeza rulada într-o tavă de chec.
-------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News