Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Roșia Montană. Cioloș îl acuză pe Ciolacu de interese ascunse după ce a ieșit cu declarații alarmante 
WhatsApp
Dacian Cioloș, cel care a decis în timpul mandatului său de premier înaintarea dosarului pentru includerea Roșiei Montane în patrimoniul UNESCO, îl acuză pe Marcel Ciolacu de interese ascunse. 
Dacian Cioloș (Sursa: Cont oficial Facebook)

România a câștigat procesul contra companiei canadiene Gabriel Resources. Aceștia din urmă solicitau daune de aproximativ 7 miliarde de euro, pe motiv că statul român ar fi blocat exploatarea. 

În ultima perioadă însă, politicienii români au declarat că se așteaptă ca România să piardă procesul. La Guvern se făceau deja planuri pentru a putea plăti despăgubirile uriașe către firma canadiană, iar Marcel Ciolacu vorbea inclusiv despre un referendum prin care exploatarea minieră să demareze pentru ca țara noastră să nu mai plătească sumele uriașe care se vehiculau.

Astfel, acțiunile Gabriel Resources de pe bursa canadiană au crescut constant până s-au dublat. Dacian Cioloș îi cere explicații acum lui Marcel Ciolacu pentru declarațiile alarmante prin care anunța iminenta pierdere a procesului "Roșia Montană".

"Roșia Montană rămîne în patrimoniul mondial UNESCO iar statul român nu plătește nici o despăgubire. Sper că cei care m-au acuzat în ultimii ani să înțeleagă că patrimoniul național cu valoare mondială nu se vinde și că este datoria noastră să îl protejăm onest, până la capăt.Premierul Ciolacu va trebui să explice in zilele următoare, de ce a ieșit cu declarații alarmante, anunțând pierderea iminentă a procesului de către Romania, lucru care a dus la creșterea acțiunilor companiei Gabriel Resources la Bursă? În interesul cui au fost aceste declarații iresponsabile? Pentru că în interesul României și a demnității noastre nu au fost în niciun caz!" a scris Dacian Cioloș pe Facebook. 

Cioloș: "PSD a vrut să ne vândă istoria. Ciolacu a distribuit știri false despre despăgubiri închipuite"

 

"Timp de câteva săptămâni, prim-ministrul Guvernului României, Marcel Ciolacu, a distribuit știri false despre despăgubiri închipuite și m-a acuzat împreună cu toți pesediștii pentru includerea Roșiei Montane în UNESCO.Ieri, România a triumfat într-un proces care nu a fost doar despre aur, ci despre sufletul și inima țării noastre. PSD a vrut să ne vândă istoria, patrimoniul, natura. PSD s-a opus protecției Roșiei Montane prin UNESCO. PSD a vrut să dea aurul către o companie străină, să fie exploatat cu cianuri, în ciuda tuturor legilor naționale şi europene. Jaf strigător la cer, mascat sub slogane patriotice! Ciolacu a subminat grav apărarea statului român şi a umflat acţiunile Gold Corporation. Ciolacu a anunțat un referendum pentru a decide exploatarea cu cianuri la Roșia Montană.Când politica se joacă murdar, când unii politicieni încearcă să ne înstrăineze viitorul, Roșia Montană rămâne mărturia vie că adevărul și principiile nu pot fi compromise. Felicitări tuturor celor care au luptat împotriva acestei mașinării infernale politico-economice. Victoria aceasta este a voastră, a tuturor celor care ați ieșit în stradă, a celor care ați demonstrat că dreptatea şi patrimoniul național sunt de neprețuit. Este victoria fiecărui strigăt, fiecărui protest, fiecărei voci care a refuzat să tacă," a mai scris Cioloș.

După publicarea deciziei, compania canadiană a transmis un comunicat de presă prin care critică decizia Curții de Arbitraj de la Washington și că împreună cu avocații analizează pașii pe care trebuie să-i facă în acest moment.

Decizia de la Washington este definitivă și executorie, firma canadiană având ca variantă doar o cale extraordinară de atac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel