Publicitate
Aceste felii de cartofi dulci la cuptor sau rondele de cartofi dulci sunt pur și simplu uimitoare! O garnitură delicioasă și super sănătoasă care se potrivește cu aproape orice, o completare excelentă mai ales lângă pieptul de pui.
Și sunt atât de ușor de făcut. Tăiați-i groși, amestecați-i cu ulei și condimente și coaceți-i. Cinci minute de pregătire și treizeci de minute în cuptor. Asta este tot!
- 1 cartof dulce mare sau 2 cartofi dulci mici, aproximativ 450 g
- 1 lingură de ulei de măsline
- 1 cățel de usturoi
- 1/2 linguriță de chimen măcinat
- 1/2 linguriță de coriandru măcinat
- 1/2 linguriță de fulgi de ardei iute roșu, după gust
- 1/2 linguriță de turmeric
- sare de mare fină și piper negru măcinat după gust
Preîncălziți cuptorul la 200°C. Tapetați o foaie mare de copt cu hârtie pergament sau folie de aluminiu.
Decojiți, spălați și uscați cartoful dulce. Tăiați-l în felii de 1 cm grosime. Așezați bucățile pe foaia de copt pregătită, undeva la mijloc.
Se condimentează: Turnați uleiul de măsline deasupra. Adăugați cățelul de usturoi ras și toate condimentele. Frecați feliile cu mâinile pentru a vă asigura că sunt toate acoperite cu condimente și ulei. Aranjați-le pe foaia de copt într-un singur strat.
Coaceți-le timp de aproximativ 30 de minute. Verificați înțepând cartofii dulci cu o furculiță. Ar trebui să fie moi, ușor caramelizați și ușor rumenite pe margini. Dacă nu sunt perfect moi, mai lăsați 5 minute și verificați din nou.
- 4 piepți de pui sau 8 bucăți de piept de pui tăiate în felii subțiri, 700 g
- 2 linguri de ulei de măsline + mai mult după cum este necesar pentru fiecare metodă de gătit
- ½ linguriță de sare de mare fină
- ¼ linguriță de piper negru măcinat
- 1 lingură de zahăr brun
- 1 linguriță de boia dulce
- 1 linguriță de oregano
- ¼ linguriță de praf de usturoi
- ¼ linguriță praf de curry
Tăiați pieptul de pui în felii: Așezați un piept pe o planșetă de tăiat și asigurați-vă că aceasta nu alunecă. Țineți bucata plată cu o mână. Folosind un cuțit de bucătar ascuțit, tăiați pieptul în două pe orizontală, tăind cât mai uniform posibil.
Pentru ca bucățile să fie complet egale, bateți-le cu un ciocan de carne sau cu un obiect greu, cum ar fi o tigaie. Acoperiți feliile cu o bucată de folie de plastic și bateți-le până la o grosime uniformă, de aproximativ 1,2-2 cm grosime. Faceți-o ușor și uniform pentru a evita ruperea cărnii.
Așezați feliile într-un castron mare. Turnați uleiul deasupra și întoarceți bucățile pentru a le acoperi pe toate părțile. Adăugați toate condimentele și amestecați bine pentru a le acoperi.
Preîncălziți cuptorul la 220°C și tapetați o foaie de copt cu hârtie pergament sau folie de aluminiu. Coaceți puiul condimentat timp de aproximativ 12 minute. Verificați temperatura internă; ar trebui să fie de 74°C. Dacă nu este încă acolo, mai lăsați-l încă 2 minute și verificați din nou.
Prăjiți la tigaie: Încălziți 2 linguri de ulei (sau unt) într-o tigaie mare de fontă sau într-o tigaie. Gătiți feliile timp de aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte sau până când temperatura internă ajunge la 74°C.
Prăjire în aer: Preîncălziți friteuza cu aer și pulverizați coșul cu spray de gătit. Așezați feliile în friteuza cu aer într-un singur strat. Gătiți-le timp de aproximativ 10-12 minute, întorcându-le la jumătatea timpului. Verificați temperatura internă deja după 10 minute.
Grătar: Preîncălziți grătarul la foc mare și ungeți grătarele cu ulei. Frigeți puiul marinat la grătar, cu capacul pus, timp de 2-3 minute pe fiecare parte sau până când este bine pătruns.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News