Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
ROMÂNII VOTEAZĂ de AZI: Votul în diaspora pentru alegerile parlamentare începe la ora 20.00, ora României
WhatsApp
Românii aflați în afara țării vor putea vota la alegerile parlamentare pe parcursul a două zile, 5 și 6 decembrie. Având în vedere diferența de fus orar, românii din Noua Zeelandă vor fi primii care sunt așteptați la urne începând chiar de vineri, ora 20.00, ora României.

Prima secție care se deschide va fi cea din Auckland, Noua Zeelandă, sâmbătă, ora locală 7:00, corespunzătoare zilei de vineri, ora 20:00, în România.

Votul în diaspora pentru Senat și Camera deputaților se încheie duminică, ora locală 21:00, adică luni dimineață în România. Ministerul Afacerilor Externe a organizat 748 de secții de votare în străinătate, iar „aceste secții îndeplinesc toate condițiile specifice pentru respectarea măsurilor de prevenire a infectării cu COVID-19”, potrivit reprezentantului cu Însărcinări Speciale pentru Organizarea Proceselor Electorale din MAE, Iulian Ivan.

Spania este țara care ocupă primul loc privind numărul secțiilor de votare deschise pentru români, anume 140. Italia este pe doi, cu 137 de secții de votare, iar Germania pe trei, cu 61 secții de votare deschise.

Telefon pentru românii din diaspora

 

Alegătorii care la ora 21:00 se află la sediul secţiei de votare, precum şi cei care se află la rând în afara sediului secţiei de votare pentru a intra în localul de vot, pot să îşi exercite dreptul de vot până cel mult la ora 23:59, a informat MAE

Linie telefonică pentru alegătorii din diaspora Alegătorii români cu domiciliul sau reședința în străinătate au la dispoziție o linie telefonică pentru obținerea de informații utile privind organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare. Este vorba despre numărul 004 021 431 2065, cu tarif normal, disponibil 24 din 24 de ore, până pe 7 decembrie 2020, ora României 20:00.

Totodată, MAE a pus la dispoziție Ghidul alegătorului român la secțiile de votare din străinătate, ce conține informații privind condițiile de exercitare a dreptului de vot la secție, documentele necesare votării, procedura de votare și orarul secțiilor de votare.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel