Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Românii vor putea avea şi identitate digitală
WhatsApp
Românii vor putea avea de luna viitoare şi identitate digitală. Cum poate fi obţinută şi care sunt beneficiile - a explicat astăzi la "Dezbaterea de prânz" ministrul cercetării, Sebastian Burduja:
Burduja

"Identitatea digitală este o îmbunătăţire a vieţii noastre. Putem să apelăm la ea sau nu. Nu ne obligă nimeni, dar orice român care beneficiază de un serviciu online, într-un minut, două, trei, din confortul casei sau de la birou, şi nu mai trebuie să fie pus pe drumuri şi să dea nas în nas, la ghişeu, cu un funcţioar public mai mult sau mai puţin amabil, va beneficia, sunt convins, sau va aprecia posibilităţile pe care această identitate digitală le creează", a declarat ministrul Sebastian Burduja.

" Va fi o aplicaţie pentru telefon mobil, pentru calculatoare, ne-o vom instala, vom face o poză după Cartea de Identitate, în condiţii de deplină siguranţă, o poză cu noi şi un video cu noi, pentru a nu exista tentative de furt de identitate; şi la cel mai înalt nivel de încredere din UE,Uniunea Europeană, iată, România poate să fie şi exemplu, ni se va elibera această identitate digitală. Nu este altceva decât un utilizator şi o parolă care vor putea fi folosite pe toate platformele digitale ale statului român, într-un orizont de timp", a adăugat ministrul de resort, citat de Rador

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel