Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Românii din străinătate au trimis acasă peste 2 MILIARDE de euro în pandemie. Rămân cei mai mari investitori pentru țară
WhatsApp
Românii din străinătate au trimis sume uriașe de bani acasă în perioada pandemiei. 

Românii din străinătate au trimis acasă, în primele opt luni din 2020, 2,3 mld. euro, în vreme ce investiţiile străine directe au fost de 1,4 mld. euro, dacă adău­găm credi­tele in­tra­grup, şi de 994 mil. eu­ro, dacă soco­tim doar partici­pa­ţiile la ca­pital (in­clu­siv pro­fitul re­investit).

Prin urmare, ro­mâ­nii care lucrează în străi­nă­tate, huliţi în ul­ti­mele luni pentru că „au adus co­vi­dul în ţară“, detestaţi pen­tru că nu-şi plătesc taxele aici, dar „votează cu Iohannis“, ri­dicu­li­zaţi pentru că se vând ca „sclavi“ pe mo­şiile de sparanghel ale altora au rămas, în ciu­da pandemiei, cei mai mari investitori „străini“ în România, scrie Ziarul Financiar.

Şi graţie banilor lor, cursul leu/euro s-a depreciat ne­sem­ni­ficativ, cu doar 2% de la începutul anu­lui până la final de octombrie, iar defi­citul de cont curent rămâne finanţabil.

În ultimii zece ani, românii din stră­inătate au trimis acasă 37,3 mld. euro, faţă de 34,5 mld. eu­ro, cât au în­semnat sol­dul inves­tiţiilor stră­ine, potrivit da­telor BNR, prelu­crate de ZF.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel