Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Românii din Italia, amendați pentru că nu s-au vaccinat. Fiscul italian a început trimiterea plicurilor
WhatsApp
Românii din Italia care au peste 50 de ani și care nu s-au vaccinat împotriva noului coronavirus au început să primească acasă amenzi. Plicurile vin de la Agenzia delle Entrate, iar valoarea acestei amenzi este de 100 de euro. Speriați și nedumeriți că nu știu despre ce e vorba, oamenii caută răspunsuri pe grupurile de Facebook dedicate românilor din Italia.
Românii din Italia, amendați pentru că nu s-au vaccinat. Fiscul italian a început trimiterea plicurilor

Românii din Italia care au peste 50 de ani și care nu s-au vaccinat anti-COVID au început să fie amendați. Pe grupurile de Facebook ale românilor din Italia, oamenii au început să pună întrebări cu privire la misterioasele plicuri primite de la "Agenzia delle Entrate", adică Agenţia Naţională de Administrare Fiscală din această țară.

"Buna ziua grup, o întrebare: este cineva care nu s-a vaccinat și a primit amenda de la "Agenzia delle Entrate" 100€ ???.....Văd ca nimeni nu discută de acest subiect, probabil de frică, bănuiesc .....aștept răspuns", este mesajul postat de un român pe Grupul de Facebook "S.I. - Sindicatul Romanilor din Italia".

Nu a fost nevoie să treacă prea mult timp până cineva i-a răspuns. Iată doar câteva dintre comentariile la postare:

"Soțului meu i-a venit amendă că nu s-a vaccinat...nu am ridicat recomandata din poșta și nu avem nici intenția de a o plăti".

"Fetelor, după șaisprezece ani, am renunțat la lucru în Italia, din cauză că nu am vrut să fac vaccin. Nu am făcut niciun vaccin, mă simt foarte bine, am găsit de lucru în țară și nu mă plâng de nimic. E adevărat că nu mai sunt banii din Italia, dar sunt acasă la mine și nu pot spune că mor de foame sau o duc rău. Între sănătate și bani, am ales sănătatea. Fiecare e liber să facă ce vrea cu corpul său. Vă doresc sănătate și multă răbdare la locul de muncă."

"Exact, după 50 ani e obligatoriu, eu am primit amenda de la Agenzia delle entrate pentru trei zile de întârziere pentru a treia doza... Deja facută... Dacă nu feceți contestație cu certificat de la medicul curant la Asl, amenda crește, se dublează.. Chiar și mai mult; nu-i de gluma".

"Si eu am primit amendă ( nu am făcut nici un vaccin ) nu am plătit, ...dar am auzit cã trebuie să primim ( bolletta) orcum ăstea sunt nebuni...peste câtiva ani o să avem de 4-5 ori mai mult de plătit".

romani-amendati-italia-vaccin-grup

Vaccinarea, obligatorie în Italia pentru populația peste 50 de ani

 

În luna ianuarie a acestui an, guvernul italian a decis să introducă vaccinarea obligatorie pentru toate persoanele în vârstă de peste 50 de ani. Măsura a fost valabilă și pentru rezidenții străini.

Începând cu 1 februarie, toţi cei care nu erau vaccinaţi deloc sau care nu efectuaseră schema completă, deşi au avut ocazia să o facă, au fost pasibili să fie amendaţi cu 100 de euro.

Citește și: Cum își vor primii banii înapoi românii amendați pentru lipsa PLF? Ministerul Dezvoltării a aprobat procedura 

Măsura a rămas în vigoare până la 15 iunie şi s-a aplicat tuturor rezidenţilor cu vârsta de peste 50 de ani, inclusiv cetăţenilor străini.

Totodată, potrivit decretului adoptat în luna ianuarie, cei peste 50 de ani au fost obligați să prezinte la locul de muncă dovada vaccinării sau a trecerii prin boală şi, dacă nu au putut face acest lucru, au fost obligaţi să lucreze la distanţă. Cei care au încălcat aceste măsurile au riscat amenzi între 600 şi 1.500 de euro.

Peste 2,4 milioane de persoane sunt pasibile de amendă

 

Potrivit presei din Italia, până în prezent au fost identificate 2,4 milioane de persoane care nu au efectuat schema completă de vaccinare. ANAF-ul italian a trimis deja 1,7 milioane de sesizări pentru declanșarea procedurii de sancționare.

Cei care primesc avizul au la dispoziție zece zile pentru a comunica ASL orice certificat care atestă scutirea de obligația de a fi vaccinat. Dacă ASL nu confirmă, Agenzia delle Entrate trimite o notificare de debit în termen de 270 de zile, cu valoare de titlu executoriu. 

 

-----------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel