Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Românii din diaspora vor avea două zile de vot la alegerile europarlamentare: PNL face anunțul oficial
WhatsApp
Partidul Național Liberal (PNL) a adoptat recent o decizie menită să faciliteze procesul de votare pentru românii din diaspora la alegerile europarlamentare. 
Românii din diaspora vor avea două zile de vot la alegerile europarlamentare: PNL face anunțul oficial  / (Foto: Facebook/Pagina oficială)

În cadrul ședinței Biroului Politic Național (BPN), membrii PNL au aprobat organizarea a două zile de vot pentru cetățenii români stabiliți în afara țării. 

Propunerea a fost adusă în discuție de Rareș Bogdan, europarlamentar și prim-vicepreședinte al PNL. În conformitate cu propunerea PNL, românii din diaspora vor avea ocazia să-și exprime votul pentru Parlamentul European în perioada de 8 și 9 iunie, conform G4Media.

 

Rareș Bogdan a explicat motivele propunerii

 

Această măsură ar urmări reducerea aglomerației și a disconfortului pe care românii din străinătate l-au întâmpinat în trecut, având în vedere fluxul mare de alegători și cozile interminabile.

Decizia luată vine ca un răspuns la provocările anterioare cu care s-au confruntat românii din diaspora, mai ales în contextul alegerilor anterioare, unde mulți au fost descurajați să participe din cauza aglomerației și a timpului mare de așteptare.

 

Reacția lui Marcel Ciolacu

 

Varianta de a oferi două zile de votare pentru diaspora nu pare să fie respinsă de Partidul Social Democrat (PSD).

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a declarat: ”Vom vedea. Haideţi să vedem. Colegii mei au avut propunerea asta, au fost şi colegii de la PNL. Pentru a nu se crea o emoţie în diaspora, este această propunere şi ştiţi foarte bine că şi data trecută am luat decizia să se voteze de vineri până duminică”. 

Este de remarcat că această propunere vine în contextul în care participarea românilor din diaspora la alegeri a devenit o temă importantă, iar partidele politice încearcă să găsească soluții pentru a asigura un proces electoral eficient și echitabil pentru toți cetățenii români, indiferent de locul de rezidență.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel