Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Românii din Basel au obținut secție de votare pentru alegerile europarlamentare
WhatsApp
  R omânii din Basel, Elveția, au cerut înființarea unei secții de vot în orașul lor, pentru alegerile europarlamentare din 26 mai.


Pentru prima dată, în Elvetia au fost organizate patru secții de vot pentru alegerile europarlamentare din 26 mai, iar una din ele este în Basel, unde sunt stabiliți foarte mulți români.

"Problema numărului insuficient al secțiilor de votare din Diaspora este deja cunoscută. Noi, cei din zona Basel, fiind nevoiti să călătorim la Berna (bilet dus-intors de tren 80CHF/pers) sau în Franța, la Strasbourg pentru a ne exprima un drept garantat de Constituție, acela de a vota. In Zona Basel, fiind zona de întâlnire a trei tări, Franța, Germania și Elveția, numărul de români este în jur de 2.000 de persoane și în continuă creștere. Observăm de asemenea un trend crescător în mod alert al celor nou-veniti în Basel. Dacă până acum 1 an, la întâlnirile lunare 'Pahar de Vorbă' veneau 4-5 români nou-veniti în Basel, în ultimele luni numarul lor s-a mărit de până la 3 ori.
O veste bună a sosit săptămâna trecută, când MAE a anunțat lista de 441 secții de votare din Diaspora, incluzând 2 sectți noi în Elveția, la Zurich și Basel, în plus fața de cele deja clasice de la Berna și Geneva", au scris reprezentanții asociaților de români din Elveția.

 Foto: Facebook / Români în Basel

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel