Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
România se pregătește pentru aderarea la Schengen. Bode: „Este un obiectiv de ţară şi nu este loc de interese sau ambiţii personale“
WhatsApp
Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a afirmat, luni, că aderarea României la spaţiul Schengen este un obiectiv de țară  şi că nu este  loc de interese sau ambiţii personale. 
lucian bode

„Ne dorim eliminarea oricăror fragmentări în interiorul spaţiului de liberă circulaţie şi ne aşteptăm la o abordare principială şi corectă din partea tuturor partenerilor noştri europeni. Ultimul pas pentru aderarea efectivă la spaţiul Schengen este adoptarea Deciziei privind aplicarea integrală a acquis-ului Schengen, sens în care este necesară unanimitate de voturi în Consiliul Uniunii Europene“, a afirmat ministrul Lucian Bode.

Ministrul de Interne a subliniat că acest pas este un obiectiv de țară pentru România și a subliniat că trebuie ca „toate forţele politice responsabile să susţină pe deplin atingerea acestui obiectiv“.

„Aderarea la Schengen este un obiectiv de ţară şi nu este loc de interese sau ambiţii personale. Coordonarea eforturilor noastre este la fel de importantă, mai ales că vom demara în scurt timp o campanie politică şi diplomatică fără precedent la nivel european, iar rolul europarlamentarilor români va fi substanţial în acest sens. Aderarea României la Schengen este justificată nu numai de acţiunile noastre din ultima perioadă, ci de toate eforturile pe care România a continuat să le facă în toţi aceşti ani de la momentul la care i-a fost confirmată îndeplinirea criteriilor de aderare la Schengen şi până în prezent“, a subliniat Lucian Bode.

Gorghiu: „România trebuie inclusă în Schengen! Bifăm toate condiţiile tehnice şi este dreptul nostru să călătorim fără controale la graniţă"

 

România a bifat de mult timp criteriile tehnice pentru a fi în Schengen, a declarat, luni, preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, care a adăugat că este "o obligaţie" a partenerilor europeni de a acorda dreptul ţării noastre de a face parte din acest spaţiu.

"De foarte mult timp, România a bifat criteriile tehnice pentru a fi în Schengen. Din păcate, anumite restricţii de ordin politic ne-au împiedicat să fim acolo. Este, într-adevăr, un efort colectiv extraordinar de mare derulat în ultima perioadă de toate forţele politice democratice din România.

De la nivelul Preşedinţiei şi Guvernului la nivel de diplomaţie parlamentară, subiectul Schengen a fost pe buzele tuturor", a afirmat Gorghiu, la Senat.

Alina Gorghiu şi-a exprimat speranţa formalizării intrării României în spaţiul Schengen

 

"Sunt optimistă că soluţia cu privire la România şi Bulgaria va fi cea pe care o merităm şi anume formalizarea intrării României în spaţiul Schengen, care este nu doar un drept al nostru, este şi o obligaţie a partenerilor noştri europeni de a ne acorda acest drept. Repet, România a bifat tot ce era de bifat pentru a nu exista niciun fel de rezervă din partea nimănui.

Este un exerciţiu foarte bun că toate partidele politice democratice din România şi-au dat mâna într-un efort fără precedent astfel încât să reuşim acest lucru, care este considerat un proiect strategic pentru România", a adăugat Alina Gorghiu.

Citește continuarea AICI.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel