Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
România, pe primul loc într-un domeniu CHEIE
WhatsApp
În acest an, România a realizat peste 30 de milioane de tone de cereale, faţă de 27 de milioane de tone anul trecut.

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, a declarat, astăzi, faptul că România a realizat anul acesta peste 30 de milioane de tone de cereale, faţă de 27 de milioane de tone anul trecut, producţiile de porumb şi floarea soarelui ocupând primul loc în Uniunea Europeană.

„Producţia de cereale de anul acesta depăşeşte 30 de milioane de tone. La floarea soarelui am realizat peste 3,35 milioane de tone şi suntem pe primul loc în Uniunea Europeană (UE), fiind cea mai mare producţie de până acum. La porumb mai avem de recoltat 0,5% din suprafaţă în judeţele din centrul tării, dar până în prezent am depăşit 18 milioane de tone. Şi la porumb suntem pe primul loc în UE", a spus Daea, conform Agerpres.

Anul trecut, România a raportat o producţie totală de cereale de aproape 27 de milioane de tone, adică 1,4 tone pe fiecare român, cu recorduri istorice la grâu, mazăre, orz, floarea-soarelui, soia, porumb, cartofi, struguri şi porumb. Producţia de grâu, secară şi triticale a fost de circa 10 milioane de tone, cu un randament de 4,83 tone la hectar, în timp ce la porumb, recolta "a sărit" la 14,5 milioane de tone, cu o medie aproape 6 tone la hectar. Şi la floarea-soarelui a fost consemnată o producţie record de 3,167 milioane de tone în 2017, cu un randament de 2,72 tone la hectar.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel