Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
România, deficit uriaș la fondul de pensii în 2021. Raluca Turcan: "E îngrijorător"
WhatsApp
Deficitul la bugetul de pensii are anul acesta un nivel îngrijorător, de 16 miliarde de lei, spune, luni, ministrul Muncii, Raluca Turcan. Acest deficit poate crește dacă nu sunt luate măsuri urgente, avertizează demnitarul.
Raluca Turcan: "Doar 37 de bone în toată România au contract" Proiecte pentru reglementarea ocupaţiei de bonă

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat, luni seara, la Antena 3, că deficitul la bugetul de pensii are anul acesta un nivel îngrijorător, de 16 miliarde de lei.

„Deficitul la bugetul de pensii are anul acesta un nivel îngrijorător, de 16 miliarde de lei, ceea ce înseamnă că de la bugetul de stat, din banii colectați, din taxe și impozite, se transferă în bugetul de asigurări sociale, unde se strâng banii din contribuțiile de asigurări sociale ale celor care muncesc astăzi și această sumă, din nefericire, dacă noi nu reformăm sistemul, va crește”, spune Turcan.

Deficitul României la fondul de pensii 

Ministrul a menționat că acest deficit nu a crescut anul acesta, ci și în 2019,când se vehiculau majorări de pensii de 40%, deficitul era de aproximativ 3,2 miliarde de lei.

„Oamenilor nu li s-a spus că realmente, în România, ca să poți să plătești pensiile consistent, ca să nu ajungi la inflație, la scăderea puterii de cumpărare, trebuie să așezi acest sistem pe niște baze stabile”, afirmă Turcan.

Raluca Turcan spune că se încearcă să se corecteze aceste neajunsuri, eliminarea inechitățile.

Potrivit ministrului Muncii, milioane de pensionari au pensii sub pensia medie din România, care este de 1.500 de lei, relatează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel