Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Români înșelați de așa-ziși medici de biorezonanță: Le făceau analize din care reieșea sunt grav bolnavi, apoi le vindeau aparatură medicală
WhatsApp
Mai mulți români au fost înșelați de așa-ziși medici de biorezonanță. Vârstnicii erau păcăliți cu privire la starea lor de sănătate după ce li se afectua o serie de analize, apoi li se vindeau aparate „minune”, la prețuri supraevaluate de până la 10 ori.

12 persoane au fost reținute în dosarul bătrânilor înșelați de așa ziși medici de biorezonanță de la o clinică din București. Suspecții le vindeau oamenilor în vârstă aparate și de 10 ori mai scumpe decât prețul real din piață, potrivit Antena 3.

Vârstnicii erau păcăliți de reprezentanții unei clinici private din Capitală privind starea lor de sănătate. După mai multe analize, medicii de biorezonanță, care ar fi nerecunoscuți de Colegiul Medicilor, le recomandau anumite aparate care să le amelioreze starea de sănătate, dar la prețuri de 5-10 ori mai mari.

Persoanele vătămate erau induse în eroare de către reprezentanții societății comerciale, cu privire la starea lor precară de sănătate, iar în acest context erau determinate să cumpere aparatură nereglementată, din domeniul medical, la prețuri supraevaluate, informează Poliția Capitalei.

Români înșelați de așa-ziși medici de biorezonanță

 

„Angajații societății respective identificau persoane în vârstă, le efectuau anumite analize medicale în urma cărora reieșea faptul că au o condiție de sănătate foarte precară, motiv pentru care le ofereau imediat și o soluție de remediere a acestor afecțiuni și le ofereau spre vânzare aparatură teoretic medicală supraevaluată”, a declarat Comisarul de poliție Bogdan Ghebaur.

Printre echipamentele medicale se aflau saltele, inele cu laser sau aparate care îmbunătățesc respirația.

„Până în momentul de față există 9 persoane vătămate, vorbim de persoane în vârstă, cu vârste cuprinse între 63 și 82 de ani”, a adăugat polițistul.

Le vindeau aparatură medicală la prețuri de până la 10 ori mai mari

 

Un concentrator de oxigen era vândut cu 15.000 în condițiile în care pe piață se găsește și cu aproape 4.000 de lei. Aparatul laser îl vindeau cu 5.000 de lei, iar pe piața este 500 de lei. Body laser au vândut cu 40.000 de lei, pe piața erau 500 - 1000 de lei.

„Prejudiciul în cauză până la acest moment se ridică la aproape 150.000 de lei iar din cercetările urmează să se stabilească dacă au mai fost și alte persoane vătămate.”

Amintim că joi au fost mai multe percheziții la sediul firmei din Sectorul 6. 12 persoane au fost reținute până acum.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel