Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Român bolnav de Covid, oprit de polițiști înainte de a intra într-un magazin
WhatsApp
Un bărbat infectat de Covid, care ar fi trebuit să stea în carantină, a fost prins de polițiști în drum spre magazinul unde plecase să-și facă cumpărăturile. Omul a primit doar o amendă și a scăpat de dosar penal.
Român bolnav de Covid, oprit de polițiști înainte de a intra într-un magazin

Bărbatul din Timiș a fost oprit pe drum, chiar înainte ca acesta să ajungă la magazin. Cu toate acestea, bărbatul nu a fost acuzat de infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor. Dacă reușea să ajungă la magazin, unde ar fi putut să răspândească în voie virusul, acesta s-ar fi ales cu dosar penal, dar norocul comunității a fost că polițiștii tocmai plecaseră spre casa unde bărbatul locuiește pentru a verifica dacă acesta respectă prevederile carantinei, relatează publicația tion.ro.

Bărbatul, în vârstă de 50 de ani, intrase în carantină la domiciliu, în Ciacova, după ce a fost depistat pozitiv cu coronavirus. Marți, polițiștii din localitate au mers la locuința sa, însă s-au întâlnit cu acesta pe drum. Bărbatul doar ce plecase de acasă. El le-a povestit oamenilor legii că mergea la cumpărături. În final, acesta a fost sancționat cu suma de 1.000 de lei.

 

Polițiștii au făcut verificări

 

În județul Timiș, polițiștii și jandarmii au făcut mai multe verificări, astfel că bărbatul nu a fost singurul amendat. Polițiștii și jandarmii au verificat în total 191 de magazine și firme, dar și 105 mijloace transport persoane. Astfel, oamenii legii au legitimat peste 3.000 de persoane și au dat amenzi de aproape 50.000 lei.

„Pentru abaterile constatate au fost aplicate 127 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 49.500 de lei, dintre acestea, 120 de sancțiuni, în valoare de 45.500 de lei, fiind aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv pentru nepurtarea măștii sanitare, 6 sancțiuni, în valoare de 3.000 de lei, pentru nerespectarea interdicțiilor privind circulația sau deplasarea și o sancțiune, în valoare de 1.000 de lei, pentru nerespectarea măsurii carantinării”, transmit cei de la IPJ Timiș.

 

Aproape 15.000 de cazuri noi de COVID

 

Nu mai puțin de 14.950 cazuri noi de coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore, în ușoară scădere față de ziua anterioară, dar și față de datele înregistrate săptămâna trecută. Atunci a fost raportat un record absolut de cazuri noi de la începutul pandemiei (18.863). Scăderea vine și pe fondul unui număr mai mic de teste raportate - 75.144 de teste efectuate în ultima zi - 26.202 teste RT-PCR și 48.942 teste rapide antigen - ceea ce înseamnă o rată de pozitivare de 19,9%, potrivit datelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică. Ieri au fost raportate 78.706 de teste, iar în urmă cu o săptămână în ziua recordului au fost înregistrate 81.000 de teste.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel