Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Roberta Metsola, președintele PE, în plenul Camerei Deputaților: România va adera la Schengen în curând. E în avantajul tuturor
WhatsApp
Președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, susține la această oră un discurs în Parlamentul României.
Roberta Metsola

După ce, în cursul după-amiezii, Roberta Metsola a fost primită la Cotroceni de Klaus Iohannis, de la ora 18.10 ea susține un discurs în plenul Camerei Deputaților.

Președinta PE se află într-un tur de două zile în țara noastră.

„România aparține spațiului Schengen și nu există nicio justificare pentru a respinge aderarea acesteia la Schengen, iar Parlamentul European va insista ca acest lucru să se întâmple în 2023“, a declarat Roberta Metsola, în conferința de presă susținută alături de șeful statului.

Roberta Metsola: România va adera la Schengen în curând. E în avantajul tuturor

 

„A fost o săptămână grea pentru Europa. (...) Eram atât de aproape de aderarea României la Schengen. Decizia finală care să asigure aderarea României la Spațiul Schengen nu a fost să fie luată săptămâna aceasta. Le-am spus liderilor că acesta a fost cel mai dezamăgitor curs pe care îl puteau adopta. Cred că decizia a fost greșită. Vreau să spun limpede! România este pregătită să adere la Spațiul Schengen. Dumneavoastră sunteți pregătiți de peste un deceniu și vreau să spun și mai clar, România va adera la Schengen și o va face în curând, căci este dreptul vostru, este dreptul Europei. Vremea când eram două Europe a trecut și sunt convinsă că toată lumea va înțelege asta în curând!“, a transmis președinta PE în plenul Camerei Deputaților.

„Vreau să abordez un aspect pe care l-am auzit recent: acesta nu este un fel de cadou pentru România. De aderarea României beneficiază orice alt stat membru. Este vorba despre securitatea noastră colectivă, despre egalitatea între europeni, despre faptul că putem să facem faţă împreună ameninţărilor comune. Este o piesă care lipseşte din puzzle-ul pe care îl reprezintă construcţia Europei. Şi înţeleg că avem datoria şi responsabilitatea de a o pune la loc cât mai curând. Merităm toți aceeași șansă. Pentru asta au fost revoluțiile în Europa“, a adăugat Metsola.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel