Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Robert Turcescu dezvăluie ACTIVITATEA lui Alexandru Cumpănașu: „Eu cred că a fost un cal Breaz!“
WhatsApp
Robert Turcescu face noi dezvăluiri despre Alexandru Cumpănașu și asociația condusă de el. Deputatul arată cum Cumpănașu a primit o sumă colosală de bani de la Ministerul Culturii în 2018.

Robert Turcescu (PMP) face noi dezvăluiri despre asociația condusă de Alexandru Cumpănașu, candidat la alegerile prezidențiale din acest an. În răspunsul oferit de Ministerul Culturii unei interpelări a parlamentarului de Constanța, se arată că Asociația pentru Implementarea Democrației (AID), condusă de Alexandru Cumpănașu, a primit 1 milion de lei neramburasbili de la minister.


Banii erau pentru proiectul “Românismul: trecut, prezent și viitor”, dedicat anului Centenar. Suma totală pusă la bătaie de Ministerul Culturii a fost de 6 milioane de lei, pe care „s-au bătut“ nu mai puțin de 34 de ofertanți. Cumpănașu a luat „grosul“, în timp ce restul de 5 milioane s-a împărțit între celelalte 33 de oferte.


„Aflu cu surprindere (haha!) că asociația lu' Pește pentru Implementarea bla-bla condusă de Cumpănașu, a luat pe niște broșurici despre Anul Centenar un milion de lei de la Ministerul Culturii.
Ia să vedem cum stă treaba! Am adresat anul trecut o interpelare ministrului Breaz de la Cultură în care întrebăm ce instituții media și ce ONG au primit finanțări pentru proiecte depuse în legătură cu Anul Centenar la onor Ministerul Culturii.

Aveți răspunsul complet mai jos, dar va atrag atenția asupra pasajului în care se spune că au fost declarate eligibile 34 de proiecte care au primit o finanțare de 5.409.512 lei. Asta, deci, e suma totală pentru 34 de proiecte! Din cele cinci milioane, proiectul lui Cumpanasu a luat un milion! Ceilalți 33 de câstigatori au împărțit suma rămasă!“, arată Robert Turcescu pe pagina lui de Facebook.
„Eu cred că acest Cumpănașu a fost un cal Breaz!“, a conchis Turcescu.

 (w670)

Din contul AID, 837.080 de lei (aproximativ 178.000 de euro) au fost virați direct în contul lui Alexandru Cumpănașu, ca venituri din drepturi de proprietate intelectuală, pentru ”realizarea a trei opere”. Potrivit unor anchete ale ziariștilor din presa centrală, publicate la momentul respectiv,  cele trei “opere” sunt texte preluate din mai multe surse, printre care: Wikipedia, Google, volumul “O scurtă istorie ilustrată a românilor”, de Neagu Djuvara, historia.ro, site-ul Jandarmeriei Române, site-ul ziaristionline.ro.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
pixel