Ciupercile sunt o sursă foarte bună și foarte gustoasă de nutrienți ce reduc riscul de cancer sau de boli de inimă. Sunt pline de fibre, vitamine, minerale esențiale, fapt pentru care sunt numite super-alimente. Ciupercile fac parte din alimentația celor care au renunțat la carne, dar și a celor care țin cure de slăbire.
- 2 căni lapte de soia
- 1 linguriță condiment Vito
- 4 linguri făină
- 2 linguri sos de soia (opțional)
- 2 cepe mari, tăiate mărunt
- 1 ardei tăiat mărunt
- 2 căni ciuperci proaspete, tăiate felii
- 1/4 cană soia granule
- 1/2 cană nuci coapte, tăiate mărunt (opțional)
- 2 linguri ulei de măsline
- 4-5 căței de usturoi
- pătrunjel verde
- sare, după gust
Se pune soia la înmuiat pentru 20 de minute, apoi se fierbe în apă cu puțin condiment Vito, Se strecoară și se lasă la o parte. Apoi se pun la călit: ceapa, ardeiul, usturoiul și ciupercile în puțină apă și cele două linguri de ulei.
Se adaugă soia și o cană și jumătate de lapte, sosul de soia și condimentul. Când începe să fiarbă din nou, se adaugă făina dizolvată, în prealabil, în cealaltă jumătate de cană de lapte rămas. Se fierbe până se îngroașă.
Se servește pese cartofi, mazăre, orez sau paste făinoase integrale, garnisit cu pătrunje verde și nuci coapte.
Observație: Ciupercile proaspete pot fi înlocuite cu cană de ciuperci din conservă.
Calorii: 135
Proteine: 4 g
Glucide: 11g
Grăsimi: 9 g
Colesterol: 0
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News