Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rețetă simplă și rapidă: Gogoși de post, fără frământare
WhatsApp
Iată cum să faci rapid cele mai aromate gogoși de post. 
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: unsplash.com

Aceste gogoși de post fără frământare sunt pline de arome delicioase de vanilie și portocală și sunt perfecte pentru a fi savurate în timpul postului sau în orice altă ocazie!

Ingrediente 

 

- 2 căni de făină

- Un plic de drojdie uscată (7 grame)

- O cană de lapte de migdale sau orice alt lapte vegetal

- 3 linguri de zahăr

- O linguriță de esență de vanilie

- Coaja rasă de la o lămâie mică sau jumătate dintr-o lămâie mare

- Un praf de sare

- Ulei pentru prăjit

Mod de pregătire 

 

- Într-un bol mare, amestecă făina, drojdia uscată, zahărul, sarea, esența de vanilie și coaja de lămâia rasă.

- Încălzește ușor laptele vegetal într-o cratiță mică sau în cuptorul cu microunde până când este călduț, dar nu fierbinte.

- Adaugă laptele călduț peste amestecul de făină și amestecă bine cu o lingură de lemn până când toate ingredientele sunt bine încorporate și obții un aluat moale.

- Acoperă bolul cu un prosop curat și lasă-l să se odihnească timp de aproximativ 30 de minute într-un loc cald, până când aluatul își dublează volumul.

- Încinge uleiul într-o tigaie adâncă la foc mediu.

- Cu mâinile ude, formează gogoși rotunde din aluat și așează-le pe o tavă sau pe o suprafață acoperită cu hârtie de copt.

- Când uleiul este încins, adaugă gogoșile în tigaie și prăjește-le pe ambele părți până când devin aurii și cresc în dimensiune.

- Scoate gogoșile pe un șervet de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.

- Presară gogoșile cu zahăr pudră, dacă dorești, și servește-le calde.

Poftă bună! 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
pixel