Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rețetă simplă și rapidă: Gogoși de post, fără frământare
WhatsApp
Iată cum să faci rapid cele mai aromate gogoși de post. 
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: unsplash.com

Aceste gogoși de post fără frământare sunt pline de arome delicioase de vanilie și portocală și sunt perfecte pentru a fi savurate în timpul postului sau în orice altă ocazie!

Ingrediente 

 

- 2 căni de făină

- Un plic de drojdie uscată (7 grame)

- O cană de lapte de migdale sau orice alt lapte vegetal

- 3 linguri de zahăr

- O linguriță de esență de vanilie

- Coaja rasă de la o lămâie mică sau jumătate dintr-o lămâie mare

- Un praf de sare

- Ulei pentru prăjit

Mod de pregătire 

 

- Într-un bol mare, amestecă făina, drojdia uscată, zahărul, sarea, esența de vanilie și coaja de lămâia rasă.

- Încălzește ușor laptele vegetal într-o cratiță mică sau în cuptorul cu microunde până când este călduț, dar nu fierbinte.

- Adaugă laptele călduț peste amestecul de făină și amestecă bine cu o lingură de lemn până când toate ingredientele sunt bine încorporate și obții un aluat moale.

- Acoperă bolul cu un prosop curat și lasă-l să se odihnească timp de aproximativ 30 de minute într-un loc cald, până când aluatul își dublează volumul.

- Încinge uleiul într-o tigaie adâncă la foc mediu.

- Cu mâinile ude, formează gogoși rotunde din aluat și așează-le pe o tavă sau pe o suprafață acoperită cu hârtie de copt.

- Când uleiul este încins, adaugă gogoșile în tigaie și prăjește-le pe ambele părți până când devin aurii și cresc în dimensiune.

- Scoate gogoșile pe un șervet de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.

- Presară gogoșile cu zahăr pudră, dacă dorești, și servește-le calde.

Poftă bună! 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel