Azi vă propunem o rețetă cu fileuri gustoase de dorada într-o crustă de migdale, cu care îți vei surprinde oaspeții într-un mod simplu, gustos și sănătos.
Ingrediente pentru 4 porții:
4 file de dorada (sau 2 dorada medie),
2 linguri de migdale decojite,
o jumătate de cățel de usturoi,
un buchet mic de pătrunjel,
3 felii de pâine albă,
1 lingură de pesmet,
ulei de măsline extravirgin,
caper, sare și piper.
Timp de preparare: 20 minute
Dificultate: foarte ușor
Bucătărie: italiană
Ar putea să vă placă și: Plăcintă cu ton. Rețeta neobișnuită pe care o vei adora. Ușoară și super rapid de făcut, chiar și pentru un amator în bucătărie
Luați dorada deja curățată de solzi și tăiați fileurile. Îți poți cere vânzătorul de pește să facă acest lucru. Apoi, folosind o pensetă, îndepărtați oasele. Ungeți o tavă pentru cuptor și puneți fileurile înăuntru. Dă-le cu sare și piper.
Preîncălziți cuptorul la 180° C. În bolul robotului se pun pesmetul, feliile de pâine fără crustă, tăiată cubulețe, pătrunjelul tocat și migdalele. Se adaugă 1 lingură de ulei de măsline extravirgin, puțină sare și piper. Se amestecă toate ingredientele pentru a obține un amestec omogen.
Încercați și: Oua fierte pane. Rețeta unui aperitiv delicios, făcut din ouăle rămase de la Paște
Întindeți compoziția obținută este fileurile de dorada. Se decorează cu capere și se coace 15 minute. În ultimele 5 minute de gătire porniți focul în partea de sus a cuptorului ca peștele să se rumenească deasupra. Odată ce fileurile de dorada sunt aurii, serviți-le imediat.
Adăugați puțină făină sau sare pe grătar
Ambele ingrediente sunt excelente pentru a preveni lipirea peștelui la grătar. În plus, adaugă peștelui o notă unică și delicioasă.
Adaugă pe grătar o cantitate generoasă, dar nu excesivă, de sare grunjoasă, înainte de a pune peștele pe grătar. Acest lucru creează un fel de peliculă de protecție în jurul cărnii peștelui, împiedică lipirea acesteia.
Pe de altă parte, făina este responsabilă pentru reducerea absorbției uleiului de pește în cazul gătirii acestuia pe grătarul uns. În plus, făina îi oferă o notă crocantă. Trebuie doar să usuci foarte bine bucata de pește și să o treci prin făină scuturând excesul înainte de a o pune pe grătar. Deși nu este necesar să folosești ou sau pesmet, poți trece peștele print-un ou bătut, prin făină sau pesmet, pentru un rezultat mai crocant.
Uscați foarte bine peștele
Umiditatea este inamicul peștelui, cel puțin atunci când vine vorba de grătar. Din acest motiv, este esențial să-l uscați foarte bine înainte de a-l găti.
În cazul în care peștele este înghețat, trebuie să-l dezgheți complet înainte de a-l găti și, chiar înainte de a-l pune pe foc, să absorbi excesul de lichid cu ajutorul unui șervețel de bucătărie.
Dacă, în schimb, peștele este proaspăt, trebuie doar să usuci bucata înainte de a o pune pe grătar cu un prosop de bucătărie. În orice caz, important este că nu mai rămână apă pentru ca peștele să nu se lipească de metal.
Pentru a prelungi durata de viață utilă a grătarului de ceramică, evitați să folosiți ustensile metalice pe suprafața acestuia, altfel se va zgâria.
Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link - https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News