Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rețetă de toamnă: Supă cremă de dovleac
WhatsApp
Iată o rețetă de supă cremă de dovleac, ideală pentru toamnă.
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: freepik.com

Supă crema de dovleac este o rețetă de toamnă, plină de savoare și ușor de pregătit, ce pune în valoare gustul dulce și delicat al dovleacului. 

Supă cremă de dovleac: Ingrediente

                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

- 1 kg dovleac curățat și tăiat cuburi
- 2 cepe medii
- 2 morcovi
- 2 cartofi medii
- 3 căței de usturoi
- O lingură ulei de măsline
- Un litru supă de legume (sau apă)
- 200 ml smântână pentru gătit
- Sare și piper, după gust
- Nucșoară sau scorțișoară (opțional, pentru un gust de toamnă)
- Crutoane sau semințe de dovleac pentru servire

Rețetă pas cu pas: Mod de pregătire

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 

1. Pregătirea legumelor: Curăță și taie dovleacul, morcovii, cartofii și ceapa în cuburi. Zdrobește cățeii de usturoi.
   
2. Călirea legumelor: Într-o oală mare, încălzește uleiul de măsline și călește ceapa și usturoiul timp de 2-3 minute, până devin aurii. Adaugă morcovii și cartofii și mai călește pentru încă 5 minute.

3. Fierberea legumelor: Adaugă dovleacul și supa de legume (sau apa), apoi lasă să fiarbă la foc mediu până toate legumele devin moi, aproximativ 20-25 de minute.

4. Mixarea: După ce legumele s-au fiert, folosește un blender vertical pentru a transforma totul într-o cremă fină. Dacă supa este prea groasă, poți adăuga puțină apă sau supă de legume până obții consistența dorită.                                                                                                                                                                                                                         

5. Finalizarea: Adaugă smântâna pentru gătit și asezonează cu sare, piper și un praf de nucșoară sau scorțișoară, dacă vrei să îi dai o notă de toamnă.

6. Servirea: Servește supa fierbinte cu crutoane sau semințe de dovleac prăjite deasupra.

Poftă bună!                                                                                                                                                                                                                                                                                         

------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt   

- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g   

- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
pixel