Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Rețeta de spaghete cu smântână și ciuperci care a cucerit pe toată lumea
WhatsApp
Această rețetă ușoară și delicioasă de spaghete cremoase cu ciuperci este bazată pe ciuperci și paste sărate într-un sos de usturoi. Este o cină perfectă!
Rețeta de spaghete cu smântână și ciuperci care a cucerit pe toată lumea

Ești în căutarea unui fel de mâncare delicios și sățios care să fie pe placu tuturor? Aceste spaghete cremoase cu ciuperci te-au rezolvat cu siguranță! Acest fel de mâncare folosește ingrediente simple - ciuperci, usturoi, ceapă, smântână, pătrunjel, brânză rasă.

Urmând această rețetă veți obține un sos cremos pe bază de ciuperci proaspete și usturoi, amestecat cu spaghete. Totul se servește cu brânză rasă. Mai bun de atât nu se poate!

De ce este o rețetă care a cucerit pe toată lumea: Durează foarte puțin să o pregătiți, de la aragaz la farfurie în doar douăzeci de minute. Sosul cremos și ciupercile cărnoase fac din acest preparat o masă consistentă. Acest fel de mâncare foarte economic este plin de savoare fără a sparge pușculița. 

Garantat, după ce le-ai preparat prima dată, acest fel de mâncare cremos și reconfortant vor intra în rotația săptămânală.

Ingrediente

 

- 300 grame spaghete

- o lingură mare de unt

- 2 căței de usturoi tocați mărunt

- 2 cepe mici tocate mărunt sau o ceapă mare

- 150 grame ciuperci curățate și tăiate în felii

- 120 grame de smântână de gătit 

- parmezan sau cașcaval ras pentru servire

- pătrunjel proaspăt tocat

- sare și piper, după gust

Mod de preparare

 

Începem prin pune spaghetele la fiert. Puneți de-o parte puțină apă în care fierb pastele înainte de a le scurge. În timp ce se fierb spaghetele, puneți ceapa la prăjit în unt până devin transparentă. Adăugați usturoiul și gătiți încă un minut. Adăugați ciupercile tăiate felii.

Gătiți până când ciupercile sunt complet fierte. Adăugați smântâna, reduceți focul și fierbeți ușor până când se îngroașă (1-2 minute). Presărați pătrunjel proaspăt.

Adăugați spaghetele fierte și amestecați-le cu sosul pentru a le acoperi. Dacă amestecul devine prea uscat, adăugați o parte din apa rezervată pentru paste.

Se servesc calde.

Presărați cu parmezan sau cu cașcaval ras și savurați fiecare ultimă îmbucătură!

Poftă bună!

Vezi și: Prăjitura magică - un desert spectaculos și ușor de făcut. Cele 3 texturi diferite te vor da pe spate

Sfaturi de gătit

 

Pentru a curăța ciupercile, folosiți prosoape de hârtie umede pentru a îndepărta orice murdărie. Curățarea ciupercilor cu apă face ca acestea să se înmoaie. Ciupercile absorb apa ca niște bureți și nu se vor rumeni bine atunci când sunt gătite dacă sunt pline de apă.

Dacă doriți să folosiți apă, puteți clăti rapid ciupercile și le puteți usca cu prosoape de hârtie, dar nu le înmuiați.

Când gătiți ciupercile, nu umpleți tigaia. Gătiți ciupercile într-o tigaie antiaderentă și lată. Ideal este să întindeți ciupercile într-un singur strat pentru a permite contactul cu tigaia fierbinte și pentru a lăsa umezeala să se evapore rapid, astfel încât să se rumenească frumos.

Pentru a adăuga o aromă și mai profundă de ciuperci, puteți adăuga câteva ciuperci porcini uscate (care au fost înmuiate, desigur) și adăugați puțin din lichidul pe care îl folosiți pentru înmuierea lor.

Variante ale rețetei:

Dacă vrei o variantă cu carne, puteți adăuga pui fiert.

Dacă vrei o variantă picantă, poți adăuga fulgi de ardei roșu chili.

 

-------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel