Cea mai rapidă rețetă de fusilli cu ricotta și smântână este, în fapt, delicioasă. Gustul cremos al sosului va fi apreciat și de cei mici.
Iată de ce ai nevoie pentru patru porții:
400 grame fusilli
3 gălbenușuri de ou
7 linguri de parmezan proaspăt ras
300 grame ricotta
60 ml smântână lichidă
nucșoară
40 grame de unt
sare și piper
iFerbe pastele în apă cu sare conform indicațiilor de pe ambalaj. Respectă timpul de fierbere pentru a le păstra „al dente”
În același timp, apucă-te de prepararea sosului. Amestecă într-un bol gălbenușurile, parmezanu ras și ricotta. Adaugă apoi și smântâna și amestecă din nou, cu o furculiță.
Asezonează cu nucșoară (noi am pus un vârf generos de linguriță), sare și piper, după gust.
După ce s-au fiert pastele, strecoară-le bine. Pune cratița curată înapoi pe foc mediu și adaugă untul în ea. Când s-a topit, adaugă pastele și amestecă viguros 1-2 minute.
Oprește focul și adaugă sosul cu ricotta deasupra. Amestecă-le bine 10-15 secunde. Asisgură-te că pastele sunt bine acoperite de sos. Presară parmezanul ras. Dacă preferi, poți pune busuoic, mentă sau alte ierburi aromate.
Nu este obligatoriu să folosești fusilli. Poți opta pentry penne, rigatoni sau elicoidali, ideea este să folosești orice paste care îți plac și care absorb sosul.
Pentru ca pastele să fie mereu „al dente” nu trebuie să fii mereu cu ochii pe ceas. Pune puțină sare în apa în care e fierbi și amestecă energic înainte să dea în clocot. Poși picura și un strop de ulei de măsline, cât să te asiguri că nu se vor lipi.
Înainte să le stropești cu apă rece, lasă-le câteva secunde. Strecoară-le și amestecă-le energic. Pastele sunt o bombă de enegie și pot fi consumate ori de câte ori te simți lipsit de putere.
Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News