Publicitate
Paste, bucăți fragede de pui și brânză feta... această rețetă de fusilli de pui are potențialul de a deveni o preferată a familiei. Mai multe feluri de mâncare delicioasă? Vedeți aceste rețete: Cartofi la cuptor cu umplutură de pui și brânză cheddar, Rulouri cu bacon și cremă de brânză.
Se pregătește rapid: Perfectă pentru o seară aglomerată în timpul săptămânii, durează mai puțin de o jumătate de oră pentru a fi gătită.
Ieftină: Veți avea nevoie doar de șase ingrediente, iar toate sunt prietenoase cu bugetul.
Potrivită pentru copii: Este una dintre mâncărurile pe carele poți găti foarte des, chiar și când copiii sunt mici.
Un fel de mâncare răcoritoare și ușoară, perfectă în orice anotimp.
- 350 g paste fusilli, sau un alt fel de paste, de preferință scurte
- 1 lingură de ulei de măsline
- 450 g piept de pui. Înlocuiți cu pulpe de pui dezosate și fără piele sau cu piept de curcan
- 5 cepe verzi
- 200 g de brânză feta
- ¾ cană de smântână simplă, Nota 3
- 1 buchet mic de arpagic tocat mărunt
- sare de mare fină și piper negru
Gătiți pastele: Aduceți o oală mare de apă la fierbere, adăugați sare cu generozitate și gătiți pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
În timp ce pastele se fierb, tăiați puiul în cuburi mici. Încălziți uleiul într-o tigaie mare și gătiți cubulețele de pui, amestecând des, până când devin aurii pe toate părțile. În funcție de mărimea lor, ar trebui să dureze 4-5 minute.
Între timp, tăiați ceapa verde. Adăugați-o în tigaie și gătiți-o încă două minute, amestecând din când în când. Verificați dacă bucățile de pui sunt bine fierte, tăiați una la mijloc, carnea trebuie să fie albă, nu roz.
Adăugați smântâna, cubulețe de feta sau mărunțiți brânza peste ingredientele din tigaie și amestecați pentru a le combina. Se amestecă ușor, la foc foarte mic, timp de aproximativ 2 minute, până când brânza se topește și amestecul se îngroașă ușor.
Adăugați cea mai mare parte din arpagic și piper negru proaspăt măcinat, amestecați.
Se combină cu pastele scurse. Faceți asta fie direct în tigaie (dacă tigaia este suficient de mare), fie în oala pe care tocmai ați folosit-o pentru gătitul pastelor.
Ajustați gustul cu sare și piper. Presărați cu restul de arpagic înainte de servire.
--------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News